Domaćica, Čišćenje, Higijena, Čišćenje kuće
Shutterstock
Domaćica, Čišćenje, Higijena, Čišćenje kuće

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pravilo da se ruke peru pre pripreme hrane se podrazumeva i retko ko odstupa od njega. Međutim, još neki postupci, koje nažalost retko praktikujemo, mogu sačuvati naše zdravlje. Evo koje greške u kuvanju mogu uticati loše na naš organizam.

Perete sirovu piletinu pre pripreme

Pročitajte još:

 

Isečeno voće i povrće se brže kvari. Zbog toga voće i povrće koje ne pojedete odmah, što pre stavite u frižider.

Ne zamrzavate hranu na pravi način

Šerpa, kuvanje, kuhinja, jelo

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ne kuvate hranu dovoljno dugo

Dobar kuvar zna da proceni da li je meso ispečeno ili skuvano po dodiru, mirisu ili izgledu, ali to nije baš sigurno. Najbolje je da temperaturu mesa proverite kulinarskim termometrom. Nakon svake upotrebe obavezno operite termometar.

Sledeći put kada priređujete zabavu, vodite računa da izložena hrana ne sme da stoji na sobnoj temperaturi duže od dva sata. Zbog toga služite manje porcije, a ostatak hrane čuvajte u firžideru.