Čišćenje kuhinja
Shutterstock
Čišćenje, kuća, domaćica

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kako smanjiti potrošnju deterdženta za sudove

Nestalo vam je deterdženta za sudove i generalno se brzo troši? Uzmite običan sunđer i napravite rupu u sredini, poput džepa (makazama ili oštrim nožem). Zatim izrendajte sapun po želji i sitne komadiće stavite unutar sunđera. Pod vodom ćete konstantno imati sapunicu, a takođe nije loša ideja ni za čišćenje ostalih delova stana.

PROČITAJTE I:

 

Micelarna voda za obuću

Imate obuću kojoj je nemoguće očistiti beli đon? Ili je đon vremenom izgubio boju i postao žut? Jednostavno uzmite tufer sa malo micelarne vode i uklonite sve mrlje. Prisustvovaćete magiji!

cipele, moda, trend, stil, baletanke, patike, čizme

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Pomešajte 3-4 kašike soda bikarbone, 1 kašiku deterdženta za sudove u prahu i 1-2 kašike hidrogen peroksida. dobijenu pastu utrljajte u površinu i sačekajte nekoliko sati (ili ostavite preko noći). Ujutru ćete videti neverovatnu razliku.

Mačiji pesak uklanja neprijatan miris

Sipajte pesak u kesu za đubre ili u predmet čiji miris želite da promenite. Kada su u pitanju cipele jednostavno je: stavite ih u kesu sa peskom i ostavite nekoliko dana. Neprijatnog mirisa neće biti, a vaša obuća će biti kao nova.

Pas i mačka, kućni ljubimci

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Rešite se rupa od eksera na zidu

Koliko puta vam se desilo da izbušite na pogrešnom mestu rupu za sliku ili policu? Iako ste ih nakon toga podesili po želji, rupa ipajk ostaje – ali je to rešivo uz pomoć sapuna. Kupite sapun u beloj boji i protrljajte ga na mestu gde je rupa kružnim pokretima. Ostaci sapuna će popuniti rupe, pa neće biti više vidljive.

Ograničite upotrebu tečnog sapuna

Tečni sapun za ruke se troši vrlo brzo i to možemo svi konstatovati. Da biste to sprečili, jednostavno “vrat” pumpice obgrlite elastičnom gumicom koja neće dozvoliti da se pritisne skroz do kraja, već do pola (i manje) što je dovoljna količina za pranje ruku.

SAPUN, TEČNI SAPUN, KUPATILO

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Gumena rukavica i lak za kosu za čišćenje dlaka sa nameštaja

Nanesite malo laka za kosu na gumenu rukavicu i prebrišite nameštaj na kome su ostale dlake, kao i sva ostala mesta koja je teško očistititi.

PREPORUČUJEMO:

 

Sunđeri za dužu svežinu povrća i voća

Ukoliko stavite nekoliko sunđera u pregradu za voće i povrće u frižideru, oni će upiti višak vlage i samim tim će njihova svežina i trajnost biti produženi.

jaja, jaje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Karton od jaja za sosove

Ovo je odličan trik za sve koji ne vole kada im kečap ili majonez cure i uprljaju fržider. Jednostavno stavite polovinu kartona za jaja u pregradu na vratima i tu držite sosove i druge bočice koje posle otvaranja mogu cureti. Ako ih budete drži naopako – nećete morati ni da ih protresete pre upotrebe.

Prepoznajte pravi med od lažnog uz pomoć ova 4 trika zlata vredna!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 30.08.2019. 11:00 U nastavku pročitajte nekoliko načina koji će vam pomoći da otkrijete da li je med pravi Foto: Shutterstock Svi znamo da med čini čuda za zdravlje zahvaljujući svojim lekovitim i nutritivnim svojstvima. Ali, pri kupovini treba znati pogoditi pravi med.

 

BONUS VIDEO:

Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!