Kafa
Shutterstock, ilustracija
Kafa

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prija vam dok je pijete, ali kada se nađe na odeći ili tepihu, nimalo vam se ne dopada. Čim se prolije, kafa ostavlja jasno vidljive fleke, za koje vam se može učiniti da se nikada neće oprati. Ali, i za to ima rešenja. Sve što vam je potrebno da biste ih uklonili su sirće, pivo, kisela voda ili vlažne maramice. Nešto od toga svakako imate u kući.

PROČITAJTE I:

 

* Fleke natopite malom količinom alkoholnog sirćeta, ostavite 15 minuta da odstoji, pa ubacite na pranje, a ako je reč o tepihu - operite ga potom na uobičajen način.

* Pivo utrljavajte laganim pokretima u materijal, sve dok fleka ne nestane. Po potrebi, za otklanjanje upornijih fleka, dodajte još malo piva, pa operite deterdžentom rastvorenim u malo tople vode.

Kafa, šolja

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

* Ako prolijete kafu na tepih, odmah probajte da je uklonite vlažnim maramicama, dok još nije dublje prodrla u materijal.

* Kisela voda vam takođe može biti dobar saveznik. Direktno je sipajte na fleke, pa isperite lagano trljajući, uz dodavanje mineralne vode po potrebi.

Trikovi kako da se rešite muka i savršeno očistite prozore!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 14.11.2019. 09:42 Ukoliko želite da obrišete prozore na lak način i rešite se tragova koje ostavljaju krpe imamo nekoliko saveta za vas. Foto: Shutterstock, ilustracija Takođe, pored staklenih površina, da bi vaši prozori zasijali punim sjajem neophodno je temeljno oprati roletne i zavese.

 

BONUS VIDEO:

Iscrtajte pravilno obrve i usne