Ivana Martinović
Promo
Ivana Martinović

Promo

Ivana Martinović, Foto: Promo

Leto kuca na vrata, a sa dolaskom sunčanih dana svi možemo da osetimo miris mora i pesak pod nogama. Bar u mašti... jer kad se vratimo u realnost shvatimo da su prošla već 23 ponedeljka od kojih smo započinjali dijetu, kao i da smo nekih 30 puta demantovali sami sebe od kad smo rekli da nećemo više piti gazirano ili jesti grickalice.

Ali, šta je tu je, nema vremena za kukanje i grickanje noktiju. Pravi je trenutak da konsultujemo fitnes instruktorku Ivanu Martinović koja ima savete kako da uvek budemo fit čak i kada pregazimo po neko svoje obećanje.

Ivana Martinović

Promo

Ivana Martinović, Foto: Promo

Da li postoji neki trik da uvek budemo u formi, ili se uvek radi o čuvenom "vežbati i zdravo se hraniti"?

- Potrebno je zaista redovno vežbati i uglavnom se zdravo hraniti. Kad kažem "uglavnom" mislim na to da svako od nas treba imati takozvani "cheat day" tj. jedan dan u nedelji kada jedemo bukvalno sve i svašta. Ja to zovem "punjenje psihe" ili "gladne oči" (smeh)"

Kako ti održavaš svoju fit liniju?

- U skladu sa prethodnim odgovorom, održavam je režimom 80% ishrana i 20 % trening.

Kada smo kod hrane, šta treba izbegavati, a šta obavezno konzumirati?

- Svakako treba izbegavati u većim količinama proste sećere kao što su razne vrste slatkiša, peciva, sokova, alkohola itd... grickalice zbog trans masti, kao i "džanki fud" zbog velike količine zasićenih masti i aditiva.
Preporučljivo je unositi hranu sa visokim sadržajem biljnih vlakana, proteina i što više različitih minerala (kalcijum, magnezijum, cink...) kao i vitamina; jer minerali i vitamini nam čuvaju imunitet. Što se tiče ugljenih hidrata najbolje je unositi složene (pirinač, bareni krompir, žitarice...) kao izvor energije zbog niskog glikemijskog indeksa.

Ivana Martinović

Promo

Ivana Martinović, Foto: Promo

Da li postoji nešto što nam fitnes instuktori nikada neće reći?

Naravno da postoje "male tajne velikih majstora". Mi smo majstori naših tela; ali ja se zaista trudim da radim savesno svoj posao trenera pa samim tim svojim klijentima dajem iskrene i potpune savete.

Da bismo mogli da vežbamo, neophodno je da imamo i udobnu opremu. Koliko je to tebi važno?

- Iskreno, zaista jeste važno. Jer ako želimo da neometano izvedemo neki pokret - vežbu, neophodno je da nas ono u čemu treniramo ne steže i da nam bude udobno. Staviću poseban akcenat na obuću zbog zglobova i stopala. Patike koje nosimo moraju biti za određenu vrstu treninga.

Ivana Martinović

Promo

Ivana Martinović, Foto: Promo

Ivanina preporuka jeste udobni sportski grudnjak i helanke za udobnost i komfor tela u pokretu.

adidas je predstavio Don’t Rest Primeknit FLW premijum sportski grudnjak kreiran revolucionarnom tehnologijom pletenja. Dizajniran za savršeno prijanjanje, grudnjak nudi potpunu slobodu kretanja rekreativnim i profesionalnim sportistkinjama kako bi mogle da treniraju bez ikakvih ometanja. Ovaj grudnjak napravljen je od superiorne, mekane i upijajuće najlonske tkanine koja pruža neuporedivu udobnost i hlađenje, dok napredan dizajn i specijalno izrađena postava omogućavaju rastezanje bez bilo kakvog ograničavanja.

Don’t Rest Primeknit FLW grudnjak dolazi uz Believe This Primeknit FLW helanke koje su razvijene uz pomoć iste Primeknit tehnologije, odnosno konstrukcijom tkanine koja se kreće baš kao i telo, pružajući podršku i udobnost u ciljanim područjima.

Ivana Martinović

Promo

Ivana Martinović, Foto: Promo

Da li vidiš svoj instagram profil kao mesto saveta i motivacije za druge ili više kao posao i promociju sebe?

Vidim kao sve u jednom. Kroz svoj posao i promociju sebe želim da motivišem druge i naravno ukoliko napravim saradnju dajem savete kako bi osoba mnogo kvalitetnije i bolje živela.