TRIK VRHUNSKIH KUVARA KOJI JE ZAPALIO INTERNET Fenomenalna fora kako da se žumance ne razlije kad pravite jaje na oko! Morate probati!

Postoji nekoliko faktora od kojih zavisi da čvrstina žumanceta

Jaje, belance
Foto: Profimedia

Da li je moguće napraviti savršeno jaje na oko, bez i trunke razlivenog žumanceta? I od čega zavisi da li će žuta smesa biti kompaktna ili pak nešto mekše teksture?

 

Postoji nekoliko faktora od kojih zavisi čvrstina žumanceta.

Jedan od bitnih jeste svežina samog jajeta. Kada je jaje zdravo, belance nije previše tečno, a žumance se ne razdvaja lako, pa je njegova struktura veoma čvrsta.

UZ OVAJ TRIK IZBELJIVAČ POSTAJE PROŠLOST Jedan sastojak koji sigurno imate u kući čini čuda za beli veš! Morate pokušati!

jaja, jaje
Foto: Shutterstock

Kako jaje stari, tako i njegova membrana postaje tanja, pa se prilikom razbijanja o čvrstu podlogu i žumance razliva.

Najbolji način da proverite svežinu jajeta jeste da ga razbijete u šaku i ostavite belanace da prođe kroz prste. Ako providna smesa lako klizi kroz prste ne remeteći čvrstinu žumanceta - imate sveže jaje.

NI NE SLUTIMO KOLIKO JE ŠTETAN, A DECA GA STALNO KORISTE Dovodi do raka dojke, stalno nam je u rukama, a na ovih 8 mesta nikako ga ne treba ostavljati!

Da li će se žumance razliti prilikom razbijanja zavisi i od kokoške. Ako se životinja ne hrani u dovoljnoj količini proteinima, taj nedostatak se ogleda i u njenom "proizvodu". Takođe, i stres može uticati na kvalitet jaja. Ako kokoška boravi u skučenom prostiru i sl., njena jaja će biti manje kvalitetna.

 

Kako biste proverili da li su jaja iz vašeg frižidera stara ili su i dalje bezbedna za jelo, možete ih staviti u vodu i posmatrati da li plutaju. Ako isplivaju na površinu, vazdušni prostor unutar ljuske, odnosno onaj koji ne zauzimaju belance i žumance je veliki, što znači da jaja nisu sveža. Ako potonu i leže ravno na dnu, to znači da su sveža.

ČAŠU OVOGA ZA BOLJA JUTRA I ZDRAV DUH Pila je ovo svakog dana i svima savetuje isto, jer je preporodila svoj organizam!

Frižider
Foto: shutterstock

Osim toga, ono što malo ko zna jeste da jaja ne treba čuvati na policima u frižideru, već u vratima, gde je temperatura nešto viša. Bitno je i da vrhom budu okrenuta nadole.

SVI JE BACAMO, A NE ZNAMO KOLIKO JE DELOTVORNA Savet kako da izbelite zube kao kod zubara, a sve uz pomoć kore od banane!

Savršeno jaje na oko

Ako želite da napravite jaje na oko stručnjaci iz oblasti kulinarstva kažu da ćete nalepši "oblik" postići tako što ćete jaje središnjim delom udariti o pult, tako da se napravi poprečna pukotina. Zatim gurnite palčeve u pukotinu i pažljivo ga otvorite.

Najčešće greške koje pravimo prilikom skidanja šminke, a jedna je posebno opasna po vaše zdravlje!

AUTOR: Fashion.hr/M.M. DATUM I VREME: 21.09.2019. 10:30 Pronalazite li se u nekoj? Foto: Shutterstock, ilustracija Kako biste se u svojoj koži osećali dobro ona mora biti zdrava i negovana, ali užurbani način života neretko nam ne ostavlja dovoljno vremena kako bi nezi posvetili dovoljno pažnje.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi