Dženifer Lopez
Screenshoot Youtube
Dženifer Lopez

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Beauty saveti Dženifer Lopez primenjivi su u svakodnevnoj nezi bilo koje žene jer ne iziskuju prevelik trud i napor. Latino diva i u 50. godini izgleda fenomenalno, a za to nisu zaslužni samo dobri geni i njena prirodna mladolikost. Naprotiv, Džej Lo je poznata po tome što je vrlo disciplinovana kada je u pitanju zdravlje i nega kože.

Beauty saveti Dženifer Lopez – Genetika i briga o zdravlju

Govoreći o lepoti svoje kože, Dženifer Lopez se nikada nije ustručavala da pomene da su za to zaslužni geni. Njena majka i baka takođe imaju nežnu i mladalačku kožu, te je sigurno i njihova zasluga što i njena koža lepo izgleda. Međutim, pop pevačica naglašava da ni genetsko nasleđe ne može puno pomoći ako se o koži ne vodi računa. Kao i druge žene, i ona svakodnevno neguje kožu lica i tela. Korišćenjem hranljivih kozmetičkih preparata, blagih i zasnovanih na prirodnim sastojcima, njeno lice je blistavo.

Ipak, kao ključne segmente svoje dnevne beauty-rutine, Dženifer Lopez ističe dovoljno sna, izbegavanje alkohola, kofeina i naročito cigareta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on Apr 22, 2020 at 7:16pm PDT

Takozvani san za lepotu (eng. beauty sleep) od neizmerne je važnosti za psihofizički odmor organizma, a samim tim i za lep izgled i zadovoljstvo. Najmanje osam sati spavanja, a najbolje deset, pravi su recept za obnovu organizma i svežinu. To je prvi savet za lepotu ove latino pevačice i glumice.

Alkoholna pića, kafa i cigarete ostavljaju trajan neestetski trag: bore, tamnu kožu, fleke i podočnjake. Osim toga, njihovim korišćenjem, trpe i unutrašnji organi. Zbog toga, ova „zadovoljstva“ treba zaobilaziti u širokom luku i što pre iskoreniti naviku njihove konzumacije. Budući da scenski nastupi Džej Lo zahtevaju odličnu formu i kondiciju, uz cigarete i alkohol to sigurno ne bi bilo moguće postići.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on Jan 12, 2020 at 8:33pm PST

Kako biti lep spolja i iznutra?

Lepota žene ogleda se u saglasju njenog duha i tela, tvrdi ova multitalentovana umetnica, odskora i dizajnerka obuće. Ako niste zadovoljni i srećni, nijedan kozmetički preparat ne može učiniti da izgledate zaista lepo. Unutrašnji mir i ispunjenost zrače iz očiju i očitavaju se na licu.

Kao jedan od ključnih saveta, mega-zvezda navodi meditaciju. Samo onda kada su um, duša i telo sinhronizovani i harmonični, čovek isijava srećom i inspiracijom.

Za pevačicu je izvor sreće u njenoj deci, ljubavi sa partnerom Aleksom Rodrigezom i poslu koji obožava. Meditiranjem se ovi segmenti savršeno uklapaju u jednu celinu i čine njen život kompletnim.

S obzirom na to da njeni muzički nastupi podrazumevaju i obavezan ples, neophodno je obezbediti dovoljno energije za ove scenske aktivnosti. Zdrava i balansirana ishrana, zasnovana na organskoj hrani i dovoljnom unosu biljnih vlakana, doprinosi izdržljivosti u njenim iscrpljujućim i istovremeno zadivljujućim plesnim tačkama. Velike količine vode takođe su dobar recept za optimalnu hidrataciju organizma i kože.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on Mar 17, 2020 at 1:25pm PDT

Koji su beauty saveti Dženifer Lopez kada je šminka u pitanju?

Poznato je da šminka ne može imati dobar efekat ako koža nije negovana. Kada su u pitanju kozmetički preparati, dnevna rutina Džej Lo podrazumeva prevashodno temeljno pranje kože.

S obzirom na to da redovno vežba (čak šest dana nedeljno), ona ističe koliko je važno dobro isprati kožu posle treninga. Spiranjem znoja i masnoće, čiste se pore i epidermis postaje prozračniji i lepši.

Nakon toga, neophodno je kožu osvežiti blagim losionom i tek onda namazati kremu. Kao izuzetno važan deo svoje beauty-rutine, pevačica ističe nanošenje kreme za zaštitinim faktorom. Svesna da ultravioletno zračenje deluje veoma štetno na kožu, ona nikuda ne ide bez kreme za profilaktičkim faktorom 30.

Preko te kreme, nanosi se ona koja pruža dovoljnu hidrataciju. Na predeo oko očiju, veoma je važno stavljati bogate antirid-gelove, koji će ublažiti postojeće bore i usporiti pojavu novih.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on Mar 11, 2020 at 12:34am PDT

Jedan od ključnih beauty saveta Dženifer Lopez jeste: što manje šminke! Budući da njen posao glumice i pevačice zahteva nanošenje teške scenske šminke, diva se trudi da izvan scene nosi diskretna sredstva za ulepšavanje ili da ih ne nosi uopšte. Po njenom mišljenju, koža treba da diše i da upija samo hranljive sastojke iz nutritivno bogatih namirnica i kvalitetnih sredstava za negu kože. Takođe, skidanje šminke pre spavanja obaveza je svake žene ukoliko želi da ima lepu kožu, naglašava zanosna Džej Lo.

Nažalost, mnogim pripadnicama lepšeg pola nisu uvek dostupni kozmetički preparati koje koristi Dženifer Lopez. Na tržištu, srećom, postoje brendovi koji mogu pružiti sasvim zadovoljavajuću negu i hidrataciju. Uz pridržavanje suštinski važnih načela koje je pop zvezda iznela, svaka žena može na svojoj koži osetiti sjaj holivudskog glamura.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on Feb 16, 2020 at 10:22am PST