Čišćenje kuće
Shutterstock
Čišćenje kuće

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Rad od kuće ima svojih prednosti, ali i mana. Život se svodi na radni sto i boravak u pidžami, postajemo tromi, okrećemo se nepravilnoj ishrani što dovodi do manjka energije. Da ne biste došli u tu situaciju, razbijte svakodnevnu rutinu sledećim savetima i odvojte sat vremena pauze samo za sebe i za svoje lične potrebe. U suprotnom, možete sagoreti zbog monotonije i pasivnosti.

Obnovite prijateljstva

Obnovite prijateljstva

Shutterstock

Obnovite prijateljstva, Foto: Shutterstock

U vreme pauze za ručak pozovite prijatelja kog dugo niste videli i čuli. Podsetite se dobrih, starih vremena, pa kad se situacija s koronom stabilizuje, organizujte viđanje.

Protegnite noge

Protegnite noge

Shutterstock

Protegnite noge, Foto: Shutterstock

Iako je napolju hladno, nemojte to da vas obeshrabri da izađete i udahnete svežeg vazduha. Idite u najbliži park, napravite par hiljada koraka i uživajte u pogledu koji se pruža. Ne zaboravite da stavite masku tamo gde ima više ljudi.

Vežbajte ili se bar istežite

Vežbajte ili se bar istežite

Shutterstock

Vežbajte ili se bar istežite, Foto: Shutterstock

Kičma će vam biti zahvalna ako makar 20 minuta odvojite da se razmrdate. Napravite plan vežbi za koje vam ne trebaju specijalni rekviziti. Za početak se odlučite za čučnjeve, trbušnjake i čuveni plank koji aktivira mišiće celog tela.

Ubacite i seks na dnevni red

Ubacite i seks na dnevni red

Shutterstock

Ubacite i seks na dnevni red, Foto: Shutterstock

Ukoliko i vi i partner radite od kuće, onda dileme nema. Ne gubite vreme već iskoristite pauzu za ručak i pokažite koliko se volite. Priuštite sebi i voljenoj osobi novu perspektivu januarskog popodneva.

Jedna knjiga, jednom nedeljno

Jedna knjiga, jednom nedeljno

Shutterstock

Jedna knjiga, jednom nedeljno, Foto: Shutterstock

Samo 20 minuta dnevno i svake nedelje ćete imati pročitanu po jednu knjigu. Skrenite misli sa poslovnih problema i odlutajte u svet mašte, a tako ćete obogatiti vokabular.

Poboljšajte znanje stranog jezika

Poboljšajte znanje stranog jezika

Shutterstock

Poboljšajte znanje stranog jezika, Foto: Shutterstock

Jačajte moždanu snagu i memoriju tako što ćete svaki dan naučiti neku novu reč stranog jezika. Na internetu postoje brojne mogućnosti preko kojih možete unaprediti znanje jezika, vi samo treba da odaberete onu koja vam najviše odgovara.

Spremite kuvano

Spremite kuvano

Shutterstock

Spremite kuvano, Foto: Shutterstock

Osim što je dobar način da se opustite, svakodnevnim kuvanjem hrane ćete postati vičniji u kuhinji, a telo će vam biti zahvalno. Stavite meso da se dinsta, oljuštite krompir ili skuvajte supu.

Budite srećni

Zapišite tri stvari dnevno zbog kojih ste srećni što ih imate. To može biti bilo šta, od krova nad glavom, preko dobrih prijatelja do savršenog zdravlja. Time ćete se osloboditi stresa i bićete više motivisani u ostatku dana.

Zalijte cveće

Iskoristite pauzu za ručak da obavite sitne poslove po kući. Zalijte cveće, obrišite prašinu, prošetajte psa. Važno je samo da ustanete sa stola.

Dremka, ali kratka

Dremka, ali kratka

Shutterstock

Dremka, ali kratka, Foto: Shutterstock

Pauza za ručak može biti i pauza za dremku. Samo pazite da se ne uspavate, pa ako ste previše umorni, obavezno navijte alarm.

PROČITAJTE JOŠ: