NI NE SLUTIMO KOLIKO JE ŠTETAN, A DECA GA STALNO KORISTE Dovodi do raka dojke, stalno nam je u rukama, a na ovih 8 mesta nikako ga ne treba ostavljati!

Brojna istraživanja ukazuju na povezanost mobilnih telefona i negativnih posledica na mušku plodnost.

Mobilni telefon, mlad par, krevet
Foto: Shutterstock

Tako je, na primer, prema istraživanju izraelskih naučnika, razgovor mobilnim telefonom duže od sat vremena dnevno i držanje mobilnog u džepovima pantalona bilo povezanosa češćom pojavom abnormalne koncentracije semene tečnosti.

 

Broj spermatozoida bio je smanjen i kod onih koji su držali mobilni pored kreveta tokom noći ili razgovarali za vreme punjenja uređaja. Takođe, postoje čvrste preporuke da se telefon nikako ne koristi za zabavljanje male dece, jer postoje indicije da to može uticati na dečiji mozak. Deca do dve godine uopšte ne treba da imaju pristup mobilnom telefonu, dok se starijoj deci može omogućiti pristup petnaest minuta dnevno, uz nadzor roditelja, koji će voditi računa da sadržaj koji gledaju bude primenjen deci.

MILIONI LJUDI GARANTUJU DA OVAJ TRIK ZAISTA RADI Da bele čarape ostanu savršeno bele, potrebno je samo da uzmete ovaj fenomenalan sastojak!

Maska za telefon, uradi sam, kreativno, mobilni
Foto: Screenshoot youtube

Evo još nekih saveta kako smanjiti izloženost zračenju.

Nikad ne nosite mobilni u džepu

Iako mnogi nose telefon u džepu, ne radite to ako je uključen. Pojačano zračenje utiče na reproduktivne organe, a istraživanja pokazuju da utiče na mušku plodnost, ali i na bol u leđima.

ISKUŠENJU JE DOŠAO KRAJ Postoji rešenje kako da izađete na kraj sa željom za slatkišima!

Ne blizu grudi

Postoje istraživanja koja kažu da zračenje povećava rizik za pojavu raka dojke. Iako ne postoje čvrsti dokazi, najsigurnije ga je držati u torbi. To se pogotovo odnosi na one koji imaju ugrađene elektronske uređaje koji potpomažu rad srca.

TRIK KOJI MOMENTALNO ZATEŽE KOŽU Kejt Mos ima efikasan savet za uklanjanje podočnjaka, ali samo hrabre žene mogu uraditi ovo!

Mobilni telefon, poruke, sms, kuckanje
Foto: Profimedia

Ne spavajte sa mobilnim

Ni slučajno ne držite mobilni ispod kreveta ili jastuka tokom noći, pogotovo ne ako je na punjaču, prvenstveno zato što može da doše do pregrevanja uređaja i eksplozije. Svetlo ekrana takođe može da poremeti san, a glavna opasnost je zračenje. 

 

Isključite punjač kada napunite telefon

Ne punite predugo telefon zato što možete oštetiti bateriju. Nikada ga ne stavljajte u fioku ili ispod jastuka, zato što to može dovesti do pregrevanja telefona.

OLAKŠAJTE SEBI KUVANJE UZ GENIJALNE TRIKOVE Saveti za brže kuvanje i savršene obroke! Tako je lako!

Mladi, kafić, mobilni telefon
 Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Ne držite ga blizu lica

Prislanjanje telefona na lice može biti opasno zbog bakterija koje se nalaze na njemu. To može izazvati iritacije kože i akne.

Gubi se do 9kg za 2 nedelje ali uz striktno pridržavanje!

AUTOR: Novosti/M.M. DATUM I VREME: 04.09.2019. 10:18 Dijeta koja traje tačno dve nedelje, predviđeno je da se izgubi ukupno devet kilograma. Foto: Shutterstock, ilustracija Hoće li to biti više ili manje, zavisi od doslednosti, fizičke aktivnosti, metabolizma i drugih faktora.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi