mama, deca, brak, porodica
Shutterstock, ilustracija
beba, porođaj, mama, dete

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Proverite o kojim stvarima trebate razmišljati prilikom smišljanja imena za dete.

PROČITAJTE I:

 


Odabir imena za dete nije uvek jednostavno kao što možda izgleda u romantičnim komedijama. Osim što su trenutno u modi imena koja nikada nisu bila popularnija, a mogu ih nositi i devojčice i dečaci, dobro je znati i koja imena roditelji sve više izbegavaju.

Da odabir može biti poprilično težak, uverila se i mama koja se zbog imena svoje ćerke našla u pravoj zakonskoj zavrzlami.

Kako biste i sami izbegli sličan scenari, proverite o kojim stvarima trebate razmišljati prilikom smišljanja imena za dete:

Mama, ćerka, devojčica, porodica

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Nadimci

Katarina bi vrlo lako mogla postati Katica, a Denisu bi mogli pevati pesmice o muškom polnom organu. Ako vam lično smeta davanje nadimaka, bilo onih iz dragosti ili onih pogrdnih, razmislite o imenu koje vam se sviđa i dopušta li ono nepoželjne izvedenice.

Prezime

Ako imate dugačko prezime, vodite računa o tome da svom detetu odaberete nešto kraće ime. Naravno, ovo nije pravilo, ali bi vam dete u budućnosti moglo biti zahvalno.

PREPORUČUJEMO:

 

Značenje imena

Ono verovatno neće presuditi u vašem odabiru, ali bi vam moglo pomoći. Možda upravo kada saznate da ime Sofija ustvari znači mudrost shvatite da je to ime koje želite da vaša devojčica nosi.

Kako će zvučati kada odraste

Neka imena su možda slatka za novorođenče, no mogu biti nezgodna za tinejdžere ili odrasle osobe. Ne želite da svi misle da se vaše dete šali svaki put kad se predstavi...

Ovi simptomi otkrivaju šta vas muči tokom zimskih meseci!

AUTOR: Yumama/M.M. DATUM I VREME: 28.10.2019. 12:26 Ukoliko niste sigurni da li ste samo prehlađeni ili ste oboleli od gripa, neophodno je znati koje simptomi prate ova stanja. Evo kako ih razlikovati i lečiti... Foto: Shutterstock Grip Ukoliko iznenada osetite povišenu temperaturu (a toplomer pokaže da je ona iznad 38,5 stepeni), bol u mišićima, drhtavicu i teskobu u grudima, najverovatnije je u pitanju grip.

 

BONUS VIDEO:

Milan Maglov otkriva tajne društvenih mreža!