POMORADŽA, SOK, LJUŠĆENJE
Screenshoot youtube
Pomorandža

Shutterstock

Foto: Shutterstock

GULJENJE narandže se mnogima čini kao dosta komplikovana stvar - nož pa kidanje kore pa razdvajanje narandže...

PROČITAJTE I:

Lubenica

Shutterstock

 

Međutim, to zapravo može biti najjednostavnija stvar na svetu. Na YouTubeu se može pronaći nekoliko trikova kako jednostavno oguliti narandžu, a nakon što ih vidite nikad se više nećete vratiti onom starom, komplikovanom načinu. 

PROČITAJTE JOŠ I:

 

Sve što trebate napraviti je nožem otkinuti krajeve narandže i zatim je na jednom mestu zarezati do pola, do sredine. Nakon toga samo prstima razvucite narandžu i dobićete savršene komade.

 

Pomorandža

Shutterstock

Pomorandža, Foto: Shutterstock

Drugi način je da nožem zarežete liniju duž kore narandže i zatim uzmete kašiku (ili neki sličan predmet) te ga podvučete pod koru i okružite narandžu. Nakon toga ćete moći samo skinuti koru s narandže.