Mašina za veš pranje veša
Shutterstock
Mašina za veš pranje veša

Shutterstock

Foto: Shutterstock

PROČITAJTE JOŠ:

Limun

printscreen

 

Evo koje si kućne poslove možete olakšati uz upotrebu ove mirisne tekućine.

1. OSVEŽAVA PROSTOR

Ako ne želite novac trošiti na kupovinu osveživača vazduha, možete ga napraviti sami od samo dva sastojka. Bočicu s raspršivačem napunite vodom i omekšivačem u razmeri 1:3. Mešavinom poprskajte zavese, tepih i ostalu tkaninu u domu kojoj želite udahnuti ugodniji miris. Kako bi vam dom neprestano mirisao, ovu praksu ponavljajte po potrebi, a s obzirom na to da na tržištu postoje omekšivači raznih mirisa, u svom domu svaki put možete stvoriti novi ugođaj.

Prašak za veš, pranje, mašina

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

2. OMEKŠAVA ČETKICE ZA ŠMINKANJE

Sve ljubiteljice šminkanja oduševiće trik s kojim svoje četkice mogu omekšati s pomoću sastojka koji već imaju u svojom kupatilu. Četkice će biti mekše ako ih nakon pranja ostavite u vodi u koju ste stavili tek nekoliko kapi omekšivača. Nakon što odstoje desetak minuta, dobro ih isperite, osušite i spremni su za korištenje. Kako ne biste razlijepili dršku u vodi, pazite da voda ne dodire sponu između četkice i drške. Ovaj se trik može primeniti i na četkice za bojenje.

3. DAJE SJAJ GLATKIM POVRŠINAMA

Sredstvo za čišćenje podova i glatkih površina često zaboravimo staviti na popis potrepština pre odlaska u kupovinu. Ako vam je ovaj scenarijo poznat, uz omekšivač se više nećete morati hvatati za glavu sledeći put kada vam gosti budu dolazili u posetu, a vi nemate čime prebrisati pod. Želite li imati sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje sjaj, pomešajte omekšivač i vodu u razmeri 1:4. Osim podova, ovom tekućinom možete prebrisati sve staklene i glatke površine.

PROČITAJTE JOŠ:

 

4. ČISTI ZAGORELE OSTATKE HRANE NA POSUĐU

Uz već poznatu mešavinu omekšivača i vode lako se mogu očistiti tvrdokorne mrlje, pa čak i one od zagorene hrane na posuđu. Trebate samo uliti vodu i omekšivač u zagorenu posudu i pustiti da odstoji sat vremena. Nakon toga ćete bez mukotrpnog ribanja moći očistiti posudu do te mere da u njoj vidite svoj odraz.

5. UKLANJA KAMENAC S TUŠ-KABINE