Bebi puder, kozmetika
Shutterstock, ilustracija
Bebi puder, kozmetika

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Bebi-puder u mnogo je široj upotrebi od one koja je njegova osnovna namena - za bebe.

 Neki ga zovu talk, neki puder za bebe, jedina razlika je u mirisu, a možete da ga koristite kako za kozmetičke, tako i za kućne potrebe.

Leči akne

Puder za bebe upija masnoću i isušuje akne pa ako vas jedna baš muči stavite ga preko noći, on će skupiti poru u kojoj je akna nastala i bukvalno isisati sadržaj iz nje. Možete da ga stavite preventivno i na celo lice, jer kada su pore na koži skupljene, manja je verovatnoća da će nastati bubuljice. Po istom principu možete da se rešite i masnih fleka s odeće.

Akne, lice, nega, šminka

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Zamenjuje puder u kamenu

Verovatno niste znali da se dečji puder odlično snalazi u ulozi pudera u prahu koji se nanosi kao završni sloj pri šminkanju. Umesto skupog pudera u prahu, puhnite u kutijicu s talkom.

Ističe trepavice

Ako koristite klasičnu maskaru, a povremeno biste želele da postignete dramatičan efekat, to ćete lako postići uz malo talka. Pre nanošenja maskare na trepavice nanesite tanak sloj talka i eto volumena očas posla.

Odložite pranje kose

Niko ne podržava neredovno pranje kose, ali svima nam se desi da jednostavno ne stignemo da operemo kosu. Rešenje je opet čudotvorni multipraktični bebi-puder. Pomešajte jednake količine praška za pecivo i bebi-pudera i nanesite na kosu. Deluje kao suvi šampon.

Talk Puder

Profimedia

Foto: Profimedia

Da obuća ponovo zamiriše

Većina žena zna za trik da leti sipa malo talka u cipele koje se nose na bosu nogu, a da li ste znali da će malo pudera preko noći izvući sve neprijatne mirise iz vaših patika, cipela ili čizama... Dovoljno je da uveče pospete unutrašnjost obuće bebi-puderom.

Osvežava knjige

Možete da ga upotrebite da upijete vlagu sa stranica starih knjiga. Riešićete se buđi, a knjiga će biti kao nova.