ODMAH PRESTANITE OVO DA RADITE! Ako šareni veš perete na 30-40 stepeni, to može biti veoma opasno po vaše zdravlje! Evo i zbog čega

Sigurno niste ovo znali, a često pravite ovu grešku.

Peškir, peškiri, veš
Foto: Shutterstock, ilustracija

Šareni veš žene najčešće peru na 30 ili 40 stepeni, a zapravo ne znaju da je to veoma pogrešno, pa čak može biti i opasno.

 

Većina domaćica smatra da visoka temperatura može da upropasti tkaninu pa garderobu peru na nižim temperaturama, ali mikrobiolozi kažu da tu veoma grešimo i da se tu krije opasnost.

DA VAM SE SMUČI ŽIVOT! Sunđer za pranje sudova prepun je bakterija! Postoji pravilan način kako da ga operete

Bakterija Bakterije Virus Virusi
Foto: Shutterstock

Posebno je opasna temperatura od 30 stepeni jer mnoge bakterije, uključujući i Ešerihiju koli, lako mogu da prežive te temperature.

 

Temperatura od 40 stepeni je granična što se tiče ubijanja bakterija, pa mikrobiolozi kažu da, ako želite da budete sasvim sigurni, uvek okrenite termometar na 60 stepeni.

Ne prosipajte vodu u kojoj ste kuvali jaja, oduševiće vas razlog zašto da to ne činite!

AUTOR: Miss7.24sata/M.M. DATUM I VREME: 28.09.2019. 14:00 Iskoristite je za nešto drugo u vašem domaćinstvu! Foto: Shutterstock, ilustracija Ako kuvate jaja, sigurno nakon toga vodu u kojoj su se kuvala jednostavno izlijete u odvod. Otkrićemo vam zašto to ne bi trebalo da radite, odnosno, za šta biste mogli iskoristiti tu vodu.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi