REŠITE SE OVOG UPORNOG PROBLEMA 6 navika zbog kojih vam se kosa masti, OVE GREŠKE pravi svaka žena

Sigurno je da sa nekim proizvodima preterujete, dok neke druge trikove ni ne koristite, a od velikog su značaja...

frizura kosa farbanje kose plavuša
Foto: Profimedia

Masna kosa problem je sa kojim se susreću mnoge žene. Uzrok toga je prekomerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja korena kose, na šta mogu uticati pojedine životne navike. Problem masne kose može se rešiti, a evo šta radite pogrešno:

 

1. Kosu perete vrućom vodom

Ne kažemo da treba da je perete hladnom, ali pretopla voda šteti temenu i žlezdama šalje signal da luče još više masnoće. Kosu je najbolje prati mlakom vodom. Pročitajte OVDE kako da sagorite masne naslage na vrlo jednostavan način.

2. Kosu perete svaki dan

Masne kose se nećete rešiti ako je perete svaki dan, naprotiv, to će samo dodatno podstaći lučenje masti. Svakodnevno pranje isušuje teme, što čini kosu još masnijom.

Kosa, tuširanje, higijena, nega, kupatilo
Foto: Shutterstock

3. Preterujete sa regeneratorom

Regenerator treba koristiti pažljivo i ne treba ga nanositi na teme. Dovoljna je tek mala količina koju ćete umasirati u vrhove te dobro isprati mlakom vodom.

4. Preterujete sa proizvodima za stilizovanje kose

Proizvodi poput laka za kosu ili gela pomoći će vam u oblikovanju i učvršćivanju frizure, ali će se zbog hemikalija iz njih kosa mastiti mnogo brže. Pročitajte OVDE kako da se trajno rešite neželjenih dlačica.

Kosa, frizura, frizer,
Foto: Shutterstock, ilustracija

5. Ne perete četku

Četka za kosu koju svakodnevno koristite takođe može biti jedan od uzroka masne kose. Ako je ne perete redovino, na njoj se nakupljaju slojevi prljavštine koji ostaju i u kosi.

6. Stalno dirate kosu

Ako stalno provlačite prste kroz kosu, tu naviku bi što pre trebalo da promenite. Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima ostaje i na kosi te je čini masnijom.

Pegla za kosu, kosa, frizura,
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi