Ruska slata, salata, jelo
shutterstock
Ruska slata, salata, jelo

shutterstock

Foto: shutterstock

Nataša Gardašević, aktivistkinja posvećena borbi za očuvanje mentalnog zdravlja, predsednica NVO „Zajedno smo“ iz Podgorice, na društvenim mrežama izuzetno popularna blogerka, balkanske prilike iz ugla poslednjih turbulentnih dešavanja u Crnoj Gori objasnila je nadasve satirično, kako i inače vrlo često komentariše aktuelne teme.

Hiljade ljudi pogledalo je njen urnebesni video „Ruska salata“.

- Bila sam vam sad na jednom seminaru zemalja regiona, to su bivše ove jugosolovenske zemlje, posvađale smo se za ručkom kad smo sele. Svaka sa švedskog stola je uzela ono što voli, i ja velim: „Šta ste to uzele?“. Ova veli: „Ja uzela srpsku salatu“; ova „Ja hrvatsku“; ova: „Ja bosansku“, a nisam ni ja bez iđe ikoga i ja rekoh: „Ja sam uzela crnogorsku salatu“. Mada sam viđela da je to ruska salata, sve smo uzele iz iste činije. To je nama majka pravila kad su praznici i kad se ima para. A ja da ne ispadnem opet najpametnija, da se ne dokazujem, pitam: „Šta stavljate vi u tu salatu, kući kad je pravite“? – „pa, majonez, pa kiseli krastavac, pa kuvano jaje, pa šargarepu, pa krompir…

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nataša Kovačević (@njezvanova) on Dec 19, 2019 at 9:56am PST

- Mmmmm…, rekoh, – „da, da, da, nisam to nikad probala, a kako znaš ti da je ta srpska, da nije ova moja crnogorska?“: Ona veli: „Zato što peva ‘Bože pravde’!“ Ja rekoh: „Boga mi i ova moja pjeva „Oj svijetla majska zoro“. I onda tu svaka za svoje, posvađasmo se jade moje, svašta jedna drugoj rekosmo i ništa jele nismo. Niko ništa pojeo nije, mada to nije ni bitno. Važno je da svako zna poreklo svoje salate – isrpičala je Gardašević u video klipu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Ruska salata

A post shared by Nataša Kovačević (@njezvanova) on Sep 7, 2020 at 11:09am PDT