ŠOKANTNA IZJAVA LIDERA FILIPINA "Posao predsednika nije za žene! Ne želite valjda da postanete budala"?

Duterte poznat po seksističkim komentarima time otkrio da ga neće naslediti ćerka, a navukao bes miliona ljudi u svetu

Rodrigo Duterte
Foto: Printscreen: Youtube

Filipinski lider Rodrigo Duterte izjavio je da posao predsednika nije za žene zbog njihovih emocionalnih razlika sa muškarcima.

On je tako odbacio spekulacije da će ga ćerka naslediti sledeće godine.

"Moja ćerka se ne kandiduje. Rekao sam Indai da se ne kandiduje, jer je sažaljevam znajući da će morati da prođe kroz ono kroz šta ja prolazim", rekao je Duterte na pokretanju projekta autoputa, govoreći o svojoj ćerki Sari koju je nazvao nadimkom.

"Ovo nije za žene. Znate, emocionalni raspored žene i muškarca potpuno se razlikuje. Ovde ćete postati budala. Dakle...to je tužna priča", rekao je Duterte.

horoskop, smeh, priroda, par, ljubav, devojka
Foto: shutterstock

Filipini su imali dve predsednice, Gloriju Makapagal Arojo i Korason Akuino.

Duterte (75) je ozloglašen zbog komentara koji se često smatraju uvredljivim, seksističkim i mizoginim, ali njegova kancelarija obično njegove primedbe naziva bezazlenim šalama.

I dalje je, međutim, izuzetno popularan među ženskim glasačima na Filipinima.

Njegova ćerka Sara Duterte-Karpio (42), koja ga je nasledila na mestu gradonačelnika grada Davao, našla se na prvom mestu nedavne ankete koja je tražila od javnosti da odabere poželjnog kandidata sa liste mogućih kandidata za izbore 2022. godine.

Dve druge žene, potpredsednica Leni Robredo i senatorka Grejs Po, bile su hipotetičke kandidatkinje, dodaje američka televizijska mreža.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi