Starleta
Shutterstock

 

Starleta

Shutterstock

Starleta, Foto: Shutterstock

 

Kada pomenemo estetsku hirurgiju, ona obično bude asocijacija na telo koje se "sprema" za seks i nekako je ovde na Balkanu večim delom vezana za termin "starleta". A da li je suštinski tako i kako se estetski zahtevi tretiraju kod nas?

Plastična i rekonstruktivna hirurgija spada u granu medicine koja se bavi ulepšavanjem, ali i saniranjem određenih nedostataka, što urođenih što stečenih. 

Ipak, kada pomenemo estetske zahvate, mahom pomislimo na prepumpane silikonske i plastificirane lepotice koje imaju ogroman broj partilaca na društvenim mrežama i koje nalikuju na nekakve lutke za ispunjenje "dečačkih snova".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by R I T T A S O F I A E S H A K (@ritta_sofia) on Dec 29, 2019 at 1:28pm PST

Evo primera koje nikao ne trenba slediti!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Estetic Srbija (@estetic.rs) on Jan 5, 2020 at 3:51pm PST

 

Kada megalomanija uzme primat, onda ovakvi produkti kreću kao po kalupima da se množe i dobijaju status jednokratne upotrebe, ali ima i onih žena, pa da ne izostavimo, i muškaraca koji se podvrgnu tretmanu zadržavajući svoj fizički identitet, ali korigujući blago neke nepravilnosti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mirza Firat, MD (@drmirzafirat) on Aug 31, 2019 at 5:12am PDT

 Ovo su primeri umerenosti i dobrog rezultata.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mirza Firat, MD (@drmirzafirat) on Oct 30, 2018 at 6:58am PDT

 

Nije svakoga priroda obdarila perfektnom lepotom i, naravno, perfekcionizmu i ne treba pribegavati, ali neko ko zaista ima veliki nos ili klempave uši, kada žena ima vrlo male grudi ili nakon porođaja "vieće", sve to može eskalirati u veliko nezadovoljstvo sa psihičkim tegobama.

Zatim, imamo gospođe u godinama kojima je dostupan koji mililitar botoksa ili hijaluronske kiseline kako bi ispeglale bore koje licu daju umoran i tužan izgled. Pa zašto da ne, ako su u mogućnosti?

Zato dajmo jedno veliko "za" estetsokoj hirurgiji.