lice
Shutterstock
lice

Shutterstock

lice, Foto: Shutterstock

Imati veliku bubuljicu dovoljno je da vam pruži neprospavane noći! Ali bubuljica često može da ostavi dosadne tragove na vašem licu.

Isprobajte ove jednostavne kućne lekove da biste se rešili mrlja i ožiljaka i dobili besprekornu i čistu kožu!

Svi dobro znate kakav je osećaj kada vam predstoji veliki događaj i na licu vam se pojavi taj veliki i istaknuti prišt i sve što želite je da ga se nekako rešite. Dakle, isprobavate razne metode poput nanošenja paste za zube, leda ili kreme protiv bubuljica.

Ovi ožiljci od bubuljica mogu vam spustiti samopouzdanje i sprečiti da imate besprekornu i čistu kožu. Dakle, evo 5 efikasnih kućnih lekova koje ćete pokušati da se prirodno oslobodite tragova bubuljica.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima antiinflamatorna antibakterijska svojstva koja ga opremaju za lečenje različitih stanja kože. Bogat je antioksidantima i vitaminom A i K koji čine da vaša koža sjaji i mogu vam pomoći da se rešite tragova bubuljica.

Puder od pomorandžine kore

Bogata vitaminom C, pomorandža je korisna za zdravlje kože i pomaže u osvetljavanju i hidrataciji kože. Jednostavno ga pomešajte sa malo meda i nanesite na kožu 10-15 minuta. Operite ga vodom

Aloe vera

Aloe vera ima umirujuća i antibakterijska svojstva koja pomažu u smanjenju iritacije i crvenila. Izuzetno je korisna za stanja kože poput mrlja i kožnih infekcija. Za najbolje rezultate koristite gel direktno sa biljke i nanesite ga na ožiljke

Ricinus

Ricinusovo ulje može popraviti oštećenu kožu i pomaže kod pigmentacije. Bogat je omega-3 masnim kiselinama i vitaminom E. Samo ga nanesite na tragove bubuljica preko noći i isperite vodom sledećeg jutra.

Kurkuma

Poznato je da kurkuma ima antiinflamatorna i lekovita svojstva. Rečeno je da je efikasan u osvjetljavanju dosadne kože i smanjenju pigmentacije. Pomiješajte ga sa malo skute i grama brašna i nanesite ga na pogođeno područje 15-20 minuta. Isperite je hladnom vodom.