Čips, grickalice
Profimedia
Čips, grickalice

Profimedia

Foto: Profimedia

Poslednjih devet meseci radite od kuće, a radni sto je na samo nekoliko metara od kuhinje? To može biti i blagoslov i prokletstvo.

Puno je zdravih grickalica koje je lako pripremiti usred radnog dana. Ovih pet grickalica zadovoljiće vaše potrebe za hranom, ali održavaće vas energijom tokom dana, piše Majnd Bodi Green.

1. Kokice

Kokice su idealna grickalica s obzirom na to da njihovim konzumiranjem nećete dobiti previše kalorija. Napravićete ih za nekoliko minuta, a za pripremu su vam potrebne kokice, malo ulja i soli.

Kokice

Shutterstock

Foto: Shutterstock

2. Mali zalogaji sira i šunke

Užina različitih vrsta sira i pureće šunke idealna je za dobijanje proteina, ali bez previše masnoće, što će vam pomoći da duže ostanete siti.

Ako želite obilniji obrok, dodajte jaja, malo grožđa ili manju narezanu jabuku ili krušku.

Sir

N.M.

Foto: N.M.

3. Tost

Ne možete da se odlučite da li želite nešto slano ili slatko? Na tost rasporedite maslac od kikirikija ili puter od orašastih plodova ili semenki po vašem izboru.

Ovi puteri su puni zdravih masti, a sadrže i proteine i vlakna koja će vas napuniti energijom za ceo radni dan.

Kikiriki puter

Profimedia

Foto: Profimedia

4. Smuti

Smoothie je jednostavan način za dobijanje vitamina i minerala iz voća i povrća. Na primer, stavite nekoliko šaka spanaća i dve šolje smrznute borovnice i malo bademovog mleka u blender, a rezultat će biti ukusna i zdrava užina.

smuti

Shutterstock

Foto: Shutterstock

5. Čips od jabuke

Čips od jabuke pravi se od samo jednog sastojka - jabuke. Vlaknasto voće može postati hrskava grickalica. Možete kombinirati čips od jabuka sa grčkim jogurtom i dobiti potpuniju grickalicu.

Jabuka, jabuke, čips od jabuka

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija