Nikolina Kovač
Printscreen/Instagram
Nikolina Kovač

Printscreen/Instagram

Nikolina Kovač, Foto: Printscreen/Instagram

- Nega žene je jedan celokupni ciklus koji zahteva ne samo spoljašnju nego i unutrašnju negu. Ono što unosimo u naš organizam to se reflektuje i na našu kožu, nokte, kosu tako da je zaista potrebno voditi računa o svim detaljima. Iskreno trudim se da unosim u svoj organizam sve ono što je potrebno i da se dosta hidriram. Moram priznati da isključivo pijem biljne čajeve, a crnu kafu sam zamenila organskim kakaom i mislim da je u suštini najvažniji kontinuitet prave nege. Ispravna nega ne mora biti invazivna da bi bila adekvatna. Pobornik sam prirodne nege i sigurna sam da uz kontinuiranu priodnu negu možemo očekivati rezultate na duge staze. To treba da bude jednostavno stil života. Više sam za prirodnu negu i za neinvazivne tretmane i znam da takav pristup daje dugoročne rezultate - kaže Nikolina.

Nikolina Kovač

Printscreen/Instagram

Nikolina Kovač, Foto: Printscreen/Instagram

Pevačica govori o savremenim metodama za podmlađivanje, ali ističe i da koristi narodne recepte za lepotu.

- Sve ono što nije preagresivno za kožu i sto će doprineti poboljšanju nege i zdravlja lica i uopšte kože, naravno da podrzavam i takođe neke estetske korekcije koje su neprimetne i koje će osobu učiniti zadovoljnijom, opet kažem apsolutno podržavam, ali ono što je preterano, preagresivno i preinvazivno to svakako ne podržavam i takvim stvarima ne treba dati primat, jer mlade osobe koje se razvijaju ne treba da misle da su neki zahvati potrebni da bi one izgledale lepo i privlačno. To je iskrivljena slika vrednosti koja se nažalost propagira - iskrena je Nikolina.

Nikolina Kovač

Printscreen/Instagram

Nikolina Kovač, Foto: Printscreen/Instagram

Za kraj, Nikolina je otkrila u čemu je tajna njenog dobrog izgleda i koliko su geni zaslužni za to.

Istina je da moja genetika igra veliku ulogu, ali sam zaista još kao mala naučena da se negujem na pravi način i da imam ispravnu vizuru nege. Kombinujem zdravu hranu sa autofagijom, jer mislim da je gladovanje u nekom delu dana neophodno da se organizam liši viška toksina i da se organi regenerišu. Pijem dosta biljnih čajeva, preferiram pet do sedam kilometara brzog hoda pet puta nedeljno, vikendom obavezno odmaram. Što se tiče konkretne nege radim razne prirodne pilinge, koristim kreme koje su pravljene isključivo za moj tip kože i kojima je rok trajanja maksimalno dvadesetak dana, jer u sebi nemaju hemijske suplemente. Volim kod kuće i sama da napravim neku od maski i pilinga. Priroda ima odgovor na sve, što znači da se sve više trebamo okrenuti toj vrsti nege i sigurna sam da će to biti pravi put - završava Nikolina.

PROČITAJTE JOŠ: