prehlada, krevet, tužna žena, bolest, bolesna žena
Profimedia.rs
jastuci posteljina čaršavi beli veš peškiri

Profimedia

Foto: Profimedia

Jedan od ključnih beauty saveta kojeg bi se svako trebalo da se pridržava definitivno je menjanje posteljina jednom nedeljno. Ovde u pitanju nije samo lepota, već i osobna higijena i povrh svega zdravlje. Krevet bi trebalo da bude sigurno i čisto mesto, u kojem se možete potpuno opustiti, a prljave posteljine kvare ceo ugođaj.

PROČITAJTE I:

 

No, verujemo da i dalje postoje mnogi koji se ne pridržavaju ovog pravila, najčešće zbog lenjosti, a upozorenja profesora mikrobiologije i patologije Philipa Tiernoa s NYU-a konačno mogu da vas nateraju da usvojite naviku menjanja postaljine jednom nedeljno, jer su posledice sledeće:

"Na posteljinama se tokom nedelje skupljaju velike količine čestica prljavštine i ljudske kože. Te čestice prava su 'poslastica' za grinje, čiji izmet može izazvati opasne alergijske reakcije", objasnio je profesor.

Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Takođe, prljave posteljine pravo su leglo gljivičnih infekcija, prašine, a sve to može izazvati iritacije na koži, kijanje, svrab u očima i brojne druge negativne reakcije u telu.

Nameštaj posteljina enterijer

Shutterstock

Foto: Shutterstock

I tu nije kraj! Neke bakterije, poput stafilokoka, mogu preživeti i pranje, ako posteljine nisu oprane pod dovoljno visokom temperaturom. A iako ova bakterija inače živi na ljudskoj koži, ako uđe u krv putem neke rane, u nekim slučajevima može biti čak i kobna, upozorio je profesor.

Zato možemo zaključiti da redovnim pranjem posteljina ne čuvate samo lepotu, već i svoj život.

PREPORUČUJEMO: