Emma Nacewicz, dijeta, gojaznost
Printscreen Instagram
Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Mlada dama iz Njujorka izjavila je kako je bila opsednuta dijetama i vežbanjem i zbog toga nije imala menstruaciju pet meseci, dok nije naučila da poštuje svoje telo.

PROČITAJTE I:

 


Ema Nasevic kaže da je kompleks o svom telu razvila još kao devojka u srednjoj školi, kad je počela da kupuje istu odeću kao i njene drugarice.

Često je morala da pronađe najveću veličinu jer joj je odeća bila pretesna pa je kako navodi, tek kad je završila fakultet, odlučila da smrša.

Emma Nacewicz, dijeta, gojaznost

Printscreen Instagram

Emma Nacewicz, Foto: Printscreen Instagram

Ema je sebe izgladnjivala do te mere da nije išla na druženja sa prijateljima kako ne bi prekršila strog režim ishrane. Jela je samo belance, piletinu i povrće. Vežbala je svaki dan, a to je uključivalo i sat vremena trčanja, što joj je dodatno ograničilo unos hrane.

PREPORUČUJEMO:

 

Njena ekstremna dijeta joj je uticala i na reproduktivni sistem jer je prestala da ima menstruaciju, pa kad je "spala" na 80 kilograma - više nije mogla da smrša ma koliko da se trudila.

Tek tad je shvatila da njene navike u vezi sa ishranom nisu dobre za njeno zdravlje, pa je prestala da razmišlja o brojkama na vagi.

Emma Nacewicz, dijeta, gojaznost

Printscreen Instagram

Emma Nacewicz, Foto: Printscreen Instagram

- Moje telo je pokušalo da me zaštiti. Shvatila sam da je život kratak kako bih sebe forsirala da smršam, a ono što zapravo vredi su uspomene, veze i poznanstva - smatra Ema.

Ema je danas srećna, ona je nutricionista i ima 105 kilograma. Trudi se da preko svog Instagram profila prenese ovu važnu poruku drugima kako bi stekli nivo samopouzdanja koje ona danas ima.

- Samopouzdanje se ne stiče preko noći, ali mali koraci prihvatanja svojih različitosti i shvatanje da su upravo one koje vas čine jedinstvenim pomažu u procesu - ističe Ema

Mnogi ga koriste za detoksikaciju, a može dovesti do ozbiljnog oštećenja jetre!

AUTOR: B92/M.M. DATUM I VREME: 28.08.2019. 11:11 Iako ga mnogi piju kao pomoć pri mršavljenju, on može biti i poprilično opasan. Foto: Shutterstock, ilustracija Ekstrakt zelenog čaja može uzrokovati oštećenje jetre, saopšteno je iz Evropske agencije za bezbednost hrane (EFSA). * Koristi se za mršavljenje.

 

BONUS VIDEO:

Beograđanke otkrile da li bi oprostile prevaru: Ovakve odgovore niko nije očekivao!