napitak, limun, đumbir
Pixbay
napitak, limun, đumbir

Pixbay

Foto: Pixbay

Umesto da počinjete jutro kafom, možete započeti dan čašom sveže ceđenog soka od limuna.

Sok od limuna je čudesan antioksidans, bogat vitaminom C, takođe i daje tonus. Međutim, ako zaista želite a vam dan počne dobro, onda u sok od limuna dodajte i đumbir. Ili tačnije napravite sok, u 1 litar vode dodajte 1 limun, 200 g rendanog korena đumbira i ostavite tako prirpemljen sok da odstoji jednu noć i ujutru ga pijte.

SVE VIŠE LJUDI UZIMA ĐUMBIR, DA LI STE MEĐU NJIMA?

 

Đumbir je veoma koristan za organizam i njegov redovan unos može sprečiti grip i prehladu. Osim toga, kombinacija đumbira i soka od limuna je osvežavajuća i daje tonus, ako uzimate umesto doručka ovako prirpemljen sok.

Redovno konzumiranje soka od limuna i đumbira vam može pomoći u borbi sa aknama. Takođe, ovako pripremljen sok može biti izuzetno koristan za ljude koji pate od visokog krvnog pritiska. Posebno đumbir se ispostavio veoma koristan kod stabiliziranja i održavanja normalnog nivoa krvnog pritiska.

napitak, limun, đumbir

Pixbay

Foto: Pixbay

Limun i đumbir su izuzetno korisni za pravilno varenje i za dobar metabolizam ljudi.

Konzumiranje ovog soka ujutru kao doručak može da se ispostavi kao koristan kod smanjenja holesterola i smanjenja rizika od Alchajmerove bolesti.

Osim toka kod pada imuniteta, ovaj sok može zaista biti od koristi i da vam imunitet ojača. Tako da, dragi ljudi, mogu da vam posavetujem da ujutru umesto doručka pijete sok od limuna i đumbira, zato što je to veoma korisno za vas i to je jedan dobar početak dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Vuk

11.11.2020 17:57

Hahaha, toj moj deda poje.