Čaj
Shutterstock
Čaj

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

 DA LI ČESTO PIJETE ČAJ OD PERŠUNA?

 

Šta šteti bubrezima?

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po celom svetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.

bubrezi

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Sastojci:
– šaka peršunovog lišća
– 1 litar vode

Priprema:
1. Peršun operite pa ga naseckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom.

2. Na srednje jakoj vatri zagrejte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuvajte još 5 do 10 minuta.

3. Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procedite i ostavite u frižider.

4. Šoljicu napitka popijte svako jutro.

PROČITAJTE JOŠ: