I LEKARI PREPORUČUJU! Za zdrave bubrege: Pijte ovaj napitak!

Svakodnevni unos hrane i pića može značajno da ošteti bubrege.

Čaj
 Foto: Shutterstock

 DA LI ČESTO PIJETE ČAJ OD PERŠUNA?

Ukupan broj glasova: 256

  • Da!: 14% (37)
  • Ne!: 66% (168)
  • Kad osetim tegobe!: 20% (51)

Šta šteti bubrezima?

Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mehura, a upravo te toksine unosimo u telo u obliku hrane i pića. Ljudi s najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti jesu oni s dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili porodičnom istorijom bolesti bubrega.

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po celom svetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.

bubrezi
Foto: YouTube/Printscreen

List peršuna deluje protivupalno i štiti telo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog creva, dijabetesa i astme.

Sastojci:
– šaka peršunovog lišća
– 1 litar vode

Priprema:
1. Peršun operite pa ga naseckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom.

2. Na srednje jakoj vatri zagrejte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuvajte još 5 do 10 minuta.

3. Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procedite i ostavite u frižider.

4. Šoljicu napitka popijte svako jutro.

Više sličnih vesti nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi