SIMPTOMI KORONE ZAVISE OD MIKROORGANIZAMA U LJUDSKOM TELU Važno! Kineski naučnici otkrili koje bakterije utiču da li će neko razviti teški i dugotrajni oblik kovida!

Istraživanja sa Univerziteta u Hongkongu pokazala da neki mikroorganizmi u sistemu za varenje čoveka određuju težinu simptoma kod obolelih od kovida-19.

Laboratorija
 Foto: Alo!/ V. Marković

Kineski naučnici sa Univerziteta u Hongkongu objavili su u naučnom časopisu Gut da neki mikroorganizmi u gastro-intestinalnom traktu (sistemu za varenje) čoveka, utiču na odgovor imunog sistema ljudi i težinu simptoma kod obolelih od kovida-19.

"Poznato je da oboleli od kovida-19 nemaju u svom gastro-intestinalnom traktu neke dobre bakterije, koje su poznate kao regulatori i stimulatori ljudskog imunološkog sistema", ukazala je dr Siju Ng sa Kineskog Univerziteta u Hongkongu, prenosi Rojters.

Ona je izjavila da "disbiosa", tj. prisustvo nekih abnormalnih bakterija u našem gastro-intestginalnom traktu, ostaje i nakon preležanog kovida-19 i pogoduje razvoju dugoročnih stomačnih oboljenja.

Slični tekstovi se nalaze OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi