KRATAK VODIČ KROZ BORBU SA AKNAMA Vašoj koži može dogodi pravi užas ako istiskate mitisere, a evo šta se dešava ako to ne učinite!

Miteseri nastaju kao posledica preteranog lučenja sebuma lojnih žlezda u kombinaciji s bakterijama, prašinom i ostalim nečistoćama. Najčešće se pojavljuju na području nosa, brade i čela, a osim zdravstvenog mogu predstavljati i značajan estetski problem.

Lice, bubuljice, akne, nega,
Foto: Shutterstock, ilustracija

U normalnim okolnostima sebum štiti našu kožu od isušivanja, ali na putu do površine kože može ostati zarobljen i uzrokovati zatvaranje pora i nastanak mitesera. Oni se obično javljaju kao rezultat začepljenih folikula dlake jer se mrtva koža i ulje skupljaju u otvoru folikula stvarajući izbočinu nazvanu komedon. Kada se ona otvori i izloži vazduhu, oksidacija čini da izgleda crno.

 

Istiskivanju mitesera recite veliko NE!

Učestalo istiskivanje mitesera jednostavno nije dobra ideja. Mnogi vrlo lako postanu opsednuti malim crnim tačkicama, pa se ne libe "čeprkati" po licu kako bi ih se rešili.

SNAŽNA PORUKA KOJU MORATE DA ZAPAMTITE! Evo kako Jelena Đoković uči malenog Stefana pravim vrednostima!

Lice, bubuljice, akne, nega,
Foto: Shutterstock, ilustracija

Dermatolozi upozoravaju kako to kratkoročno može da pogoduje nastanku akni, a dugoročno nastanku ožiljaka uzrokovanih tretiranjem pora tokom godina. Ljudi često nisu ni svesni koliko su njihovi miteseri duboki, a koliko pore uske te su skloni da ih pogrešno tretiraju.

OD NJEGA MOŽETE DA UMRETE Kada čujete koliko ovaj napitak ugrožava vaše zdravlje, neće vam pasti na pamet da ikada više popijete!

Važno je da nikad ne stisnete miteser previše jer možete da prouzrokujete prodiranje lojnih žlezda nazad u kožu, što izaziva još goru reakciju. Premda ćete naizgled ukloniti miteser na njegovom mestu će se pojaviti neugodana upaljena akna.

 

Prste k sebi!

Ipak, dermatolozi istovremeno upozoravaju kako je nužno ukloniti mitesere jer ispuštaju ulje i doprinose razviju bakterija, a mogu se pretvoriti u upalne akne.

"URADILA SAM OVO SVOM LICU ZBOG LEPOTE, I POKAJALA SE KAO NIKO!" Mislili smo da samo muškarci to rade, a ako jednom krenete, moraćete onda do kraja života!

Pege bubuljice koža lice kozmetičarka žena
Foto: Shutterstock

Pa, koji je onda pravilan odgovor? Rešenje je jednostavno. Ako želite da lečite mitesere bez pogoršanja problema, definitivno ih nemojte sami uklanjati istiskivanjem. Taj čin radije prepustite stručnjacima. Miteseri se teško mogu trajno ukloniti bez pomoći dermatologa, ali uz korišćenje specijalnih krema moguće je umanjiti njihov učinak.

Na ove obmane žene uvek nasedaju kada su u kupovini, a te laži preskupo ih koštaju!

AUTOR: Živim.hr/M.M. DATUM I VREME: 03.09.2019. 12:00 - 03.09.2019. 12:12 Većina upozorenja navedenih na ambalaži make-up proizvoda nemaju nikakav značaj. Evo šta bi trebato da znate kako bi ste se bolje snašli u marketinškom žargonu i kako ne bi više nasedali na skupa obećanja. Foto: Shutterstock, ilustracija Oil free, 100% prirodno, dugotrajno...

 

BONUS VIDEO:

Beograđanke otkrile da li bi oprostile prevaru: Ovakve odgovore niko nije očekivao!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi