OLAKŠAVAJU TEGOBE OVE NAPORNE BOLESTI! Uz pomoć ovih eteričnih ulja PSORIJAZA ĆE BITI PROŠLOST!

Da bi se smanjila velika nelagodnost koju izaziva ova kožna bolest, određena eterična ulja za psorijazu mogu mnogo da pomognu obolelima.

Svrab, nega, koža, psorijaza, bolest
Foto: Shutterstock

Smatra se da je psorijaza uzrokovana preterano aktivnim imunim sistemom čoveka, zbog čega se koža ubrzano ljušti.

 

Ovaj ubrzani proces dovodi do toga da se nove i mrtve ćelije kože akumuliraju na njenoj površini, formirajući fleke i crvene mrlje. U nekim slučajevima, psorijaza se može lečiti lekovima, dok u ekstremnim slučajevima ova bolest može biti neizlečiva i tretmani za nju mogu trajati čitav život.

Da bi se smanjila velika nelagodnost koju izaziva ova bolest, neki oboleli koriste eterična ulja za psorijazu. Deset eteričnih ulja korisnih za psorijazu Narednih deset eteričnih ulja smatraju se najboljim da se nanesu na rane i ožiljke koji su nastali usled psorijaze, a preporuka je da se na ta mesta ulja nanose pamučnim štapićem za uši.

Svrab, nega, koža, psorijaza, bolest
Foto: Shutterstock

Smilje: Smilje ima jako protivupalno svojstvo, pa je eterično ulje smilja poznato po tome da sadrži antiseptične kvalitete i sredstva za umirenje kože. Ima sposobnost da izleči oštećenu kožu, pa je ovo ulje veoma popularno kod pacijenata sa psorijazom.

Čajevac: Ulje čajevca može pomoći u jačanju imuniteta. Ono ima jaka antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Kako oboleli od psorijaze često češu delove osušene kože, primena ulja čajevca može značajno pomoći u zaštiti od infekcije. Rusi ovim melemom leče bubrege! Ništa delotvornije nećete probati, ogranizam će se preporoditi!

Kamilica: Kamilica je odlična za ublažavanje svraba i sprečavanje infekcije, što je čini korisnom u formi esencijalnog ulja za sve pacijente sa psorijazom. Eterično ulje kamilice pomaže stimulaciju proizvodnje belih krvnih zrnaca u ljudskom organizmu. Kamilica poboljšava elastičnost kože, ublažava svrab i umiruje iritirane kožne fleke.

 

Sandalovina: Ulje sandalovine je jedno od važnijih esencijalnih ulja za psorijazu, jer ono u sebi ima prirodna protivupalna svojstva koja mogu ublažiti svrab i bol. Ulje sandalovine takođe ima prirodna hidratantna svojstva koja mogu omekšati kožu i time olakšavati posledice ove kožne bolesti.

Tamjan Timijan
Foto: Shutterstock

Timijan: Timijan ima moćna prirodna antiseptična svojstva zbog prirodnog sastojka timola u sebi. Ovo čini ulje timijana izuzetno korisnim za pacijente sa psorijazom, jer može omogućiti značajno olakšanje. Treba biti oprezan zbog toksične prirode timola, pa je najbolje izbegavati ulje timijana u trudnoći ili u stanju hipetenzije. Ovo ulje je iritantnije za kožu u odnosu na sva ostala, pa ga treba koristiti samo na ugroženom području kože. Svaka dama ima ovo na LEVOJ DOJCI i DESNOM ZGLOBU RUKE! Otkriveno nešto NEVEROVATNO na ženskom telu!

Geranijum: Poznato je da je ulje geranijuma sposobno da revitalizuje tkiva u telu, što veoma povoljno deluje i na kožu. Ova osobina čini ulje geranijuma jednim od najbazičnijih ulja u tretmanu psorijaze.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi