IZ LEKARSKE PRAKSE: Umorni ste, zbunjeni, svi vas nerviraju, sigurno vam fali ovaj vitamin

Bez dovoljno kiseonika u ćelijama, osećate se slomljeno bez obzira koliko dugo spavate

Stres, problemi, žena, umor
 Foto: Shutterstock

Vitamin B je presudan za zdravu funkciju mozga i održavanje imunološkog sistema.

Nedostatak vitamina B daje određene simptome, koji mogu se javljati u vidu intenzivnog umora ili smanjene vidne sposobnosti.

Umor je jedan od prvih znakova nedostatka vitamina B. To se dešava jer se vaše telo oslanja na vitamin B pri proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, koje nose kiseonik u vaše organe. Bez dovoljno kiseonika u ćelijama, osećate se umorno bez obzira koliko dugo spavate.

Ako ne dobijate dovoljno kiseonika iz crvenih krvnih zrnaca, vaši mišići će biti jako slabi i nećete imati dovoljno snage ni za neke standardne dnevne aktivnosti, kao na primer- da nosite uobičajeno tešku torbu iz supermarketa.

Memorija vam se češće blokira. Ovo najverovatnije nije pojava rane demencije, već je kriv nizak nivo vitamina B. Kada analizom krvi otkrijete nedostatak vitamina B, uz odgovarajući dijetetski suplement simptomi počinju da nestaju.

Da li osećate da vas svi nerviraju više nego ikada?

Nedostatak vitamina B utiče na vaše raspoloženje, što često dovodi do depresije ili anksioznosti. To često ima veze sa činjenicom da je vitamin B uključen u sintezu važnih jedninjenja u mozgu, kao što su serotonin i dopamin, koji pomažu regulisanju raspoloženja.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: dara
  21/11/2020 - 14:22
  reiši povećava aktivnost i sposobnost tela te se na taj način bori protiv umora.Reiši generalno povećava količinu imunog sistema,ima i antioksidativne4 efekte.smanjuje rizik od raka,i takodje pomaže u terapiji širokog spektra bolesti
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi