HITNO SE JAVITE LEKARU! Ukoliko primetite bar 2 od ovih 6 simptoma, verovatno bolujete od raka debelog creva!

Rektalno krvarenje je najočitiji simptom raka debelog creva, ali drugi znakovi mogu biti daleko suptilniji pa se lako mogu prevideti. Primetite li neki od sledećih znakova, obratite se lekaru.

Bol, jetra, stomak
 Foto: Shutterstock

1. Imate anemiju

Dijagnoza anemije može biti prvi znak da krvarite iznutra, čak i ako niste primetili druge simptome raka debelog creva. Ako žena ima menstruaciju, manja je verovatnoća da će se anemija pojaviti s drugim simptomima.

 

 "Ako je muškarac anemičan, pretpostavlja se da odnekud krvari. Nije retkost da ljudi krvare iznutra do čak šest meseci pre nego što se nešto pojavi u stolici", tvrdi doktorka Patricija Rejmond.

SMRŠALA DUPLO BRŽE UZ OMILJENO PIĆE Istopite salo i popravite krvnu sliku na najlakši mogući način!

Bolnica, lekar, doktor, medicinska sestra
Foto: Shutterstock, ilustracija

2. Ne možete doći do vazduha

Još jedna nuspojava sporog unutrašnjeg krvarenja je nedostatak vazduha. Ako nemate obilna krvarenja i ne povraćate krv, vaše telo unosi više plazme u krv bez stvaranja viška gvožđa ili crvenih krvnih zrnaca.

Na taj se način sprečava gubitak krvi u velikim količinama, ali smanjuje se sposobnost krvi da prenosi kiseonik, zbog čega možete osetiti nedostatak daha - jedan od previđenih simptoma raka debelog creva.

 AKO VAM SE DEŠAVA OVO, ODMAH REAGUJTE! Sedam znakova koji upozoravaju na to da vam je telo PUNO TOKSINA!

3. Osećate se naduto ili grčevito

Ako se stvari počnu gomilati u debelom crevu, može doći do nadutosti. Ako se osećate naduvano ili grčevito duže vreme, to bi mogli biti simptomi raka debelog creva. Ako osećate stalnu bol u desnoj strani trbuha, to može značiti bolest u kasnijim fazama i proširiti se na jetru.

 

4. Imate jak zatvor

Povremena opstipacija vas verovatno ne treba brinuti, ali ako postane ozbiljna i teška, ona bi mogla ukazivati na rak debelog creva. Ako vam se čini da stalno imate zatvor, trebalo bi to proveriti.

ŽENE, BUDITE JAKO OPREZNE! Tri proizvoda ZA HIGIJENU koji imaju štetno dejstvo i mogu ugroziti vaše zdravlje!

Stariji pacijent Lekar Doktor Penzioner
 Foto: Shutterstock

5. Imate mršavu stolicu

Obratite pažnju na to što je u wc-u, čak i ako ne vidite krv - stolica može otkriti manje poznate simptome raka debelog creva. Ako je vaša stolica dosledno uskog i mršavog oblika, a inače je deblja - to bi moglo ukazivati na ograničenje debelog creva uzrokovano polipom. Stalna dijareja takođe može biti jedan od simptoma raka debelog creva.

KOROV KOJI NAM ZAGORČAVA ŽIVOT! Ambrozija uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme, 8 saveta kako da se zaštite!

6. Vaša je stolica čudne boje

Krvarenje iz rektuma možda ne dolazi uvek u obliku svetlo crvene krvi. Tamna stolica može biti znak da ima krvi.

Nikako nemojte držati hranu u kutiji za sladoled, opasno je po zdravlje a evo i zašto!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 19.08.2019. 10:40 - 19.08.2019. 12:00 Greška... Srce vas zaboli na samu pomisao da ona velika, praktična ambalaža od sladoleda završi u kanti jer je zgodna za odlaganje hrane u frižider ili zamrzivač? Saznajte zašto to ne bi trebalo da radite.

 

BONUS VIDEO:

Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi