NIKAKO NE RADITE OVO KADA SPREMATE HRANU Ugrožava jetru, ispušta toksine a utiče na plodnost! Vodite računa

Plastika je toksična i kao takva može da naškodi zdravlju jetre i tiroidne žlezde

ručak, hrana, meso, kuhinja, obrok
Foto: Shutterstock, ilustracija

Eksperti kažu da bi u širokom luku trebalo da izbegavate plastične kašike, špatule i varjače pri kuvanju.

Plastika je toksična i kao takva može da naškodi zdravlju jetre i tiroidne žlezde, upozoravaju naučnici iz Nemačke.

Pročitajte još

Posebno je važno da ne koristite plastiku ukoliko kuvate hranu na temperaturi iznad 70 stepeni.

 

Naučnici kažu kako mnoge plastične kašike za kuvanje sadrže štetne materije- oligomere koji na temperaturi iznad 70 stepeni direktno dospevaju u hranu.

Ukoliko u velikoj dozi dospeju u organizam mogli bi da poremete rad jetre i izazovu oboljenja štitaste žlezde. Takođe, hemikalija iz plastike povezuje se sa neplodnošću, rakom i visokim holesterolom.

Ovo je samo još jedno od istraživanja koje potvrđuje da plastika koja se koristi u industriji hrane otpušta štetne toksine koji dospevaju vaš ručak, a kasnije i u naš organizam.

KAŽU DA SU ZAISTA POSEBNI Deca rođena u novembru imaju posebne karakteristike, nauka je dokazala!

Supa, hrana, ručak, kuhinja, domaćica
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Mnoge plastične kašike, varjače i špatule napravljene su od sintetičkih hemikalija kako bi bile otporne na visoke temperature.

Istraživanja koja su rađena na životinjama dokazuju da ove hemikalije izazivaju tumore jetre, pankreasa i testisa, a štetno utiču na plodnost.

Nemački federalni institut upozorava da plastiku treba držati dalje od vrele hrane jer u kontaktu sa visokom temperaturom oligomeri dospevaju direktno u hranu.

 

Ovo je samo još jedno od istraživanja koje potvrđuje da plastika koja se koristi u industriji hrane otpušta štetne toksine koji dospevaju vaš ručak, a kasnije i u naš organizam.

Mnoge plastične kašike, varjače i špatule napravljene su od sintetičkih hemikalija kako bi bile otporne na visoke temperature.

Istraživanja koja su rađena na životinjama dokazuju da ove hemikalije izazivaju tumore jetre, pankreasa i testisa, a štetno utiču na plodnost.

DVE NAMIRNICE KOJE NAM SPAŠAVAJU ŽIVOT Potcenjujemo njihovo moćno delotvorno dejstvo, a smanjuju rizik od raka pluća!

Šerpa, kuvanje, kuhinja, jelo
Foto: Shutterstock

Nemački federalni institut upozorava da plastiku treba držati dalje od vrele hrane jer u kontaktu sa visokom temperaturom oligomeri dospevaju direktno u hranu.

Čisti jetru i creva, a upotrebom sode bikarbone i limuna smanjuje se mogućnost razvoja kancerogenih ćelija!

AUTOR: Dnevno.hr/M.M. DATUM I VREME: 06.11.2019. 10:37 Lek iz prirode Foto: Profimedia Soda bikarbona se kao lek najčešće koristi za lečenje gorušice, ali može da pomogne kod još mnogo stanja i tegoba, naročito kada se kombinuje sa limunom. Ovo su najpoznatiji i najmoćniji efekti kombinacije sode i limuna: 1.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi