Ugrožava jetru, ispušta toksine a utiče na plodnost! Vodite računa
Eksperti kažu da bi u širokom luku trebalo da izbegavate plastične kašike, špatule i varjače pri kuvanju.
Plastika je toksična i kao takva može da naškodi zdravlju jetre i tiroidne žlezde, upozoravaju naučnici iz Nemačke.
Posebno je važno da ne koristite plastiku ukoliko kuvate hranu na temperaturi iznad 70 stepeni.
PROČITAJTE I:
Naučnici kažu kako mnoge plastične kašike za kuvanje sadrže štetne materije- oligomere koji na temperaturi iznad 70 stepeni direktno dospevaju u hranu.
Ukoliko u velikoj dozi dospeju u organizam mogli bi da poremete rad jetre i izazovu oboljenja štitaste žlezde. Takođe, hemikalija iz plastike povezuje se sa neplodnošću, rakom i visokim holesterolom.
Ovo je samo još jedno od istraživanja koje potvrđuje da plastika koja se koristi u industriji hrane otpušta štetne toksine koji dospevaju vaš ručak, a kasnije i u naš organizam.
Mnoge plastične kašike, varjače i špatule napravljene su od sintetičkih hemikalija kako bi bile otporne na visoke temperature.
Istraživanja koja su rađena na životinjama dokazuju da ove hemikalije izazivaju tumore jetre, pankreasa i testisa, a štetno utiču na plodnost.
Nemački federalni institut upozorava da plastiku treba držati dalje od vrele hrane jer u kontaktu sa visokom temperaturom oligomeri dospevaju direktno u hranu.
PREPORUČUJEMO:
Ovo je samo još jedno od istraživanja koje potvrđuje da plastika koja se koristi u industriji hrane otpušta štetne toksine koji dospevaju vaš ručak, a kasnije i u naš organizam.
Mnoge plastične kašike, varjače i špatule napravljene su od sintetičkih hemikalija kako bi bile otporne na visoke temperature.
Istraživanja koja su rađena na životinjama dokazuju da ove hemikalije izazivaju tumore jetre, pankreasa i testisa, a štetno utiču na plodnost.
Nemački federalni institut upozorava da plastiku treba držati dalje od vrele hrane jer u kontaktu sa visokom temperaturom oligomeri dospevaju direktno u hranu.
BONUS VIDEO:
Kako se pravilno našminkati za 5 minuta