ručak, hrana, meso, kuhinja, obrok
Shutterstock, ilustracija
ručak, hrana, meso, kuhinja, obrok

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Eksperti kažu da bi u širokom luku trebalo da izbegavate plastične kašike, špatule i varjače pri kuvanju.

Plastika je toksična i kao takva može da naškodi zdravlju jetre i tiroidne žlezde, upozoravaju naučnici iz Nemačke.

Posebno je važno da ne koristite plastiku ukoliko kuvate hranu na temperaturi iznad 70 stepeni.

PROČITAJTE I:

 

Naučnici kažu kako mnoge plastične kašike za kuvanje sadrže štetne materije- oligomere koji na temperaturi iznad 70 stepeni direktno dospevaju u hranu.

Ukoliko u velikoj dozi dospeju u organizam mogli bi da poremete rad jetre i izazovu oboljenja štitaste žlezde. Takođe, hemikalija iz plastike povezuje se sa neplodnošću, rakom i visokim holesterolom.

Ovo je samo još jedno od istraživanja koje potvrđuje da plastika koja se koristi u industriji hrane otpušta štetne toksine koji dospevaju vaš ručak, a kasnije i u naš organizam.

Supa, hrana, ručak, kuhinja, domaćica

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Mnoge plastične kašike, varjače i špatule napravljene su od sintetičkih hemikalija kako bi bile otporne na visoke temperature.

Istraživanja koja su rađena na životinjama dokazuju da ove hemikalije izazivaju tumore jetre, pankreasa i testisa, a štetno utiču na plodnost.

Nemački federalni institut upozorava da plastiku treba držati dalje od vrele hrane jer u kontaktu sa visokom temperaturom oligomeri dospevaju direktno u hranu.

PREPORUČUJEMO:

 

Ovo je samo još jedno od istraživanja koje potvrđuje da plastika koja se koristi u industriji hrane otpušta štetne toksine koji dospevaju vaš ručak, a kasnije i u naš organizam.

Mnoge plastične kašike, varjače i špatule napravljene su od sintetičkih hemikalija kako bi bile otporne na visoke temperature.

Istraživanja koja su rađena na životinjama dokazuju da ove hemikalije izazivaju tumore jetre, pankreasa i testisa, a štetno utiču na plodnost.

Šerpa, kuvanje, kuhinja, jelo

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Nemački federalni institut upozorava da plastiku treba držati dalje od vrele hrane jer u kontaktu sa visokom temperaturom oligomeri dospevaju direktno u hranu.

Čisti jetru i creva, a upotrebom sode bikarbone i limuna smanjuje se mogućnost razvoja kancerogenih ćelija!

AUTOR: Dnevno.hr/M.M. DATUM I VREME: 06.11.2019. 10:37 Lek iz prirode Foto: Profimedia Soda bikarbona se kao lek najčešće koristi za lečenje gorušice, ali može da pomogne kod još mnogo stanja i tegoba, naročito kada se kombinuje sa limunom. Ovo su najpoznatiji i najmoćniji efekti kombinacije sode i limuna: 1.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta