dobro i loše, devojka
shutterstock
dobro i loše, devojka

shutterstock

Foto: shutterstock

Tri sitnice koje lako previdimo mogu da ukažu na vrlo ozbiljne zdravstvene probleme. Evo na šta treba da obratite pažnju s vremena na vreme, jer se vrlo ozbiljne bolesti ponekad kriju iza simptoma koje je lako prevideti. Zato je važno da osluškujete svoje telo i povremeno se "preslišate".

Ne treba vam više od pet sekundi za ovo, a može da vam sačuva život.

devojka, model, sumnja, raskid

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Spavanje

Koliko brzo utonete u san? Ako svake večeri zaspite za manje od pet minuta nakon što legnete, verovatno ste hronično umorni i neispavani. Osobe koje loše ili prekratko spavaju imaju povišen rizik od dijabetesa tipa 2, kardiovaskularnih bolesti i gojaznosti. Pokušajte da spavate pola sata duže tokom noći i pratite kako se osećate.

Toalet

Proverite da li na toalet papiru ili u stolici ima tragova krvi. U najvećem broju slučajeva, za tragove krvi su krivi hemoroidi, ali to je i jedan od prvih simptoma raka debelog creva koji se u velikom broju slučajeva uspešno leči ukoliko se otkrije na vreme.

San, spavanje, košmari, noćna mora, sanovnik

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Obroci

Da li imate utisak da se u poslednje vreme zasitite mnogo brže nego ranije, i da se často nadujete bez nekog naročitog objašnjenja? Ako ste primetili nešto od toga, i ako se to dešava odnedavno, a traje dve nedelje ili duže, idite kod lekara. Među prvim simptomima raka jajnika koji se jako teško otkriva su upravo ova dva: brzo postizanje osećaja sitosti i nadimanje.

Napomena: Pre nego donesete zaključke, konsultujte se sa vašim lekarom.

DEVOJKA, BOLOVI, MENSTRUACIJA, TUGA, STOMAK

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija