Đumbir
profimedia
Đumbir

shutterstock

Foto: shutterstock

Ovu priliku koristimo da vam preporučimo stari lek poreklom iz Nemačke narodne medicine. Radi se o napitku sastavljenom od belog luka, limuna, đumbira i vode.

Mnoge su koristi od ovog napitka – prirodnog leka. Radi se o kombinaciji tri super zdrave namirnice koje zajedničkim i svakodnevnim delovanjem mogu napraviti izuzetno pozitivne zdravstvene efekte na vaš organizam.

Lek je dobar za lečenje i prevenciju zakrečenja arterija. Takođe, dobar je za regulisanje povišenih masnoća u krvi, sprečavanje opšteg umora organizma, sprečavanje i lečenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima. Ovaj prirodni lek sprečava pojavu slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.

Potrebni sastojci za pripremu ovog prirodnog leka su:

4 cele veće glavice belog luka
4 kompletna limuna sa korom
manji koren đumbira (cca 3-4cm) ili dve supene kašike
2 litre čiste vode
Limun dobro operite pa ga isecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski odnosno ukoliko je prskan onda ga tretirajte otopinom sirćeta i vode. Oljuštite beli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender. Od toga, pomoću blendera napravite jednoličnu masu. Tako izmiksanu smesu dodajte u metalnu posudu , uspite dva litra vode i zagrejte sve skupa uz mešanje do tačke ključanja. Odmah pre nego smesa proključa isključite vatru i pustite da se sve dobro ohladi. Procedite kroz srednje gustu cediljku i napunite u staklene boce.

deda, napitak, zdravlje, čaj

Profimedia

Ovaj lekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru.

Kura lečenja traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice, nakon čega možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda po ukusu. Nakon 3 sedmice korištenja trebali biste osetiti značajnu regeneraciju tela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u telu koja izaziva kamenčiće u organima i začepljenje krvnih sudova.

Kombinacija limuna, vode i kuvanja neutraliziraće miris belog luka. Pre svakog konzumiranja protresite bocu sa ovim domaćim lekom kako bi se talog limuna i belog luka na dnu pomešao sa sokom. Iz iskustva vam možemo reći da je napitak odličan i za starije osobe te da im vraća energiju i snagu tako ih podmlađujući jer nakon nekoliko sedmica poboljšava njihovu cirkulaciju.

PROČITAJT JOŠ: