Svi misle da hleb goji, a zapravo je izvor važnih vitamina!
Eksperti, pak, kažu da izbegavanje hleba nije tako delotvorno. Naime, pasta, na primer, može više da ugrozi vašu liniju, a u sendvičima više goje prilozi i sastojci koji se nalaze u lepinji, nego samo testo.
PROČITAJTE JOŠ:
I dok je hleb često bio glavni “krivac” za gojenje, sve je više naučnih dokaza koji pokazuju suprotno.
Stručnjaci napominju da je važnije šta stavljamo na hleb ili u lepinje nego koliko hleba jedemo. Dva parčeta hleba sadrže 190 kalorija i 2 grama masti, ali ako na hleb namažete margari ili puter skoro ćete duplirati kalorije, taj obrok će imati 334 kalorije i još 16 grama masti.
PREPORUČUJEMO I:
Pored toga što sadrži dosta vlakana, gvožđa i kalcijuma, u parčetu hleba se nalazi 20 -30 procenata dnevne preporučene doze vitamina B1.