limun
Shutterstock
limun

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Topla voda i limun - recept na koji smo zaboravili, a pokazao se kao delotvoran na polju zdravlja. Na neki čudesan način ova kombinacija čisti jetru i bubrege, podiže imunitet i topi masne naslage.

Limunada, limun, sok,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Dovoljno je da stvorite jutarnju naviku da sok limuna polijete sa toplom vodom kako bi sačuvali zdravlje. Ne treba napominjati da se vremenom čiste i krvni sudovi, a time i reguliše pritisak.

Kako pospešuje varenje, tako utiče i na mršavljenje čineći potpuni detoks organizma.

Limunada, limun, sok,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Mogli bi do beskonačnosti da nabrajamo lekovita svojstva ovog jednostavnog recepta, jedan od njih je to da potpuno osvežava dah, čisti kožu, uspostavlja pH ravnotežu organizma...

 

Komentari (1)

dzudza basadzija

31.03.2020 12:24

Ja to ne cinim tokom cele godine,nego u intervalima.Moj recept je sledeci:Smlacim casu vode,dodam kasiku,ne previse,dobrog bagremovog meda,i iscedim,ali bas ono,jedan limun.Limun obavezno,operem sapunicom,ruke,razume se,zato sto pri cedjenju,ide nesto i preko prstiju.Mislim da nema potrebe za rukavicama?Ciste ruke,je sasvim dovoljno.To lepo promesam,i u sto kracem roku,gutljaj,po gutljaj,popijem.Za to zanm odavno.Ono sto sam jos cuo,ne preterujte sa limunom!Jedan je dovoljno.