KOJI STE VI TIP? Stručnajci otkrivaju: Po građi vašeg tela možete saznati od čega ćete bolovati u budućnosti!

Studije su pokazale da osobe određene građe najčešće imaju slične zdravstvene tegobe...

suknja, moda, žena, devojka, stil
Foto: Shutterstock, ilustracija

Da li ste nekada videli ženu s takozvanom muškom građom - široka ramena i uzani kukovi, da se ugojila u predelu zadnjice? Niste, a postoji i razlog zašto su različiti tipovi građe skloni taloženju masnih naslaga na određenim delovima tela...

 


Studije su pokazale da osobe određene građe najčešće imaju slične zdravstvene tegobe...

Proverite kom tipu građe pripadate i saznajte šta možete da očekujete u bidućnosti - kako ćete se gojiti i od kojih bolesti da se čuvate.

ŠTITI I OD NAJTEŽIH BOLESTI! Sada mu je sezona, može da preporodi vaše telo i spreči najopasnije bolesti!

Devojka, moda, tuga, raskid, žena, stil
Foto: Shutterstock, ilustracija

Građa u obliku jabuke

Osobe koje imaju ovu vrstu građe goje se pretežno u predelu stomaka gde im se skuplja višak masti. Isto tako, slaba tačka su im i unutrašnji organi abdomena. Kod "jabuka tipa" postoji pojačan rizik od kardiovaskularnih oboljenja, visokog krvnog pritiska, tijabetesa tipa 2, ali i određenih vrsta kancera poput raka debelog creva i materice.

 

Građa u obliku peščanog sata

Dobra vest za ove osobe jeste da se goje ravnomerno. Najčešće su podložni bolestima srca i krvnih sudova, a pankreas im je slaba tačka, zbog čega neretko oboljevanju od dijabetesa tipa 2. Redovna fizička aktivnost može im pomoći u prevenciji ovih oboljenja.

SENZACIONALNO OTKRIĆE NAUČNIKA Otkrivena tajna leka za rak, on može da popravi oštećen DNK, a evo gde se krije!

DEVOJKA, STIL, MODA
Foto: Shutterstock, ilustracija

Građa u obliku kruške

Ovo je najmanje popularna građa među ženskim polom, budući da je najteže skidati kilograme sa zadnjice i nogu. Zbog toga što im je sva težina smeštena u donjem delu tela, osobe sa ovakvom građom najčešće imaju zdravstvenih problema sa venama, kao i zglobovima i kolenima. Bolesti srca i abdomena ih ređe pogađaju.

Četiri slepa verovanja o konzumiranju vode koja su potpuno pogrešna!

AUTOR: Miss7.24sata/M.M. DATUM I VREME: 05.09.2019. 10:10 Postoji puno mitova o konzumiranju vode, a u nastavku pročitajte koji su najveći Foto: Shutterstock, ilustracija Voda je najvažnija hranljiva materija neophodna za dobro zdravlje ljudskog organizma. Čak 98 odsto ljudske krvi je voda, a u kostima ima 30 odsto vode.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi