OTKRIVENA NOVA VRSTA RAKA PLUĆA, NEMA VEZE SA PUŠENJEM! Stopa smrtnosti obolelih pacijenata sa ovom vrstom tumora daleko je veća, ovo je jedini spas!

Naučnici Međunarodne agencije za istraživanje raka nove agresivne podtipove plućnih karcinoida nazivaju superkarcinoidi.

Rak pluća
Foto: Shutterstock

Identifikovani su novi podtipovi agresivnih plućnih karcinoida, retkog tipa plućnih tumora čiji se uzrok u ovom trenutku ne povezuje sa najčešćim faktorom rizika za rak - pušenjem.

 

Uz ograđivanje da su neophodna dalja istraživanja, naučnici Međunarodne agencije za istraživanje raka objavili su rezultat svog rada u saopštenju u kom stoji da se novi agresivni podtipovi trenutno ne povezuju sa pušenjem.

BUDITE UMERENI I U JELU, ALI I U PIĆU Iznenadićete se kad budete saznali koliko alkohol zapravo goji!

Tumor, rak, kancer, bolest, leukemija, bolest
Foto: Shutterstock, ilustracija

"Pacijenti sa superkarcinoidima imaju slabije šanse da prežive (33 odsto kroz 10 godina) u poređenju s pacijentima obolelim od drugih plućnih karcinoma gde je stopa čak 76 odsto preživelih", navodi se u saopštenju agencije koja je u okviru Svetske zdravstvene organizacije.

 

Njihovo istraživanje je dalji pomak u, da tako kažemo, identifikaciji pojedinih tumora i pronalasku njihovih molekularnih karakteristika.

BILA U PODMAKLOJ TRUDNOĆI, A STOMAK SE NIJE VIDEO! Mnogim devojkama se ovo dešava, a jedna od njih je i bivša teniserka Ana Ivanović!

Inače, karcinoidi pluća čine oko pet odsto među tumorima pluća i za njih nema pametnih terapija, već se leče hirurški ako se otkriju na vreme.

Najbolja krema za uklanjanje strija! Zaboravite skupe preparate i tretmane, ona je broj jedan!

AUTOR: Index.hr/M.M. DATUM I VREME: 30.08.2019. 13:26 - 30.08.2019. 13:54 Kad ljudi naglo gube ili dobijaju na težini, mogu se pojaviti strije na koži Foto: Shutterstock Gubitak kilograma možda će vam podići samopouzdanje i smanjiti šanse od razvoja dijabetesa, ali ima i jednu nuspojavu.

 

BONUS VIDEO:

Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi