NIKAD GA NEĆETE OKUSITI Srbi veruju da je zdravo jesti voće koje NIJE sa našeg podneblja, ali kada čujete reči stručnjaka, ostaćete BEZ REČI!

Volite voće koje nije sa našeg podneblja? Pa, razmislite...

Voće, kupovina, market
Foto: Shutterstock, ilustracija

Da li je poreklo namirnice važnije od njene nutritivne vrednosti, odnosno, koliko nam treba hrana koja raste u egzotičnim krajevima?

PRAVILO 5 SEKUNDI! Jedete li hranu koja vam padne na pod? Naučnici konačno otkrili da li SMEMO TO DA RADIMO!

 

Puno više pažnje posvećujemo nutritivnoj vrednosti namirnica nego njihovom poreklu, upozorava Amerikanka Katheryn Gronauer, sertifikovani zdravstveni coach.

SPREČITE INFARKT Pojedite samo 5 komada OVE NAMIRNICE dnevno i za 4 sata će vaše srce postati mnogo jače!

 

Kupujemo, na primer, tropske asai bobice ili himalajske godži bobice jer imaju odličan sastav, a pritom ne razmišljamo o tome da živimo u potpuno drugačijoj klimi od one u kojoj one rastu.

LEKARI UPOZORAVAJU Groznica ZAPADNOG NILA širi se po Srbiji! Ukoliko primetite neke od OVIH simptoma ODMAH se javite lekaru!

Prodavnica povrće voće namirnice
Foto: Shutterstock

Ako namirnica ne raste u regiji u kojoj živimo, prema tzv. teoriji energije hrane iz kineske medicine, ona nam neće dati vrstu energije koja nam je potrebna.

OMILJENI JUTARNJI NAPITAK OPRE VINFRI! Čarobna mešavina koja PREVENTIVNO POMAŽE u borbi protiv RAKA

 

Kako objašnjava Gronauer, biljke koje se uzgajaju u toplijoj klimi priroda je stvorila tako da pomažu telu iznutra ga hidrirajući i hladeći, dok one koje rastu u hladnijoj klimi, poput korenastog povrća, greju telo.

PRIRODNI LEK ZA CELO TELO Kopriva PRŽI MASNE NASLAGE! Pravilno je koristite i dovešćete liniju u red za samo par dana

voće
Foto: Shutterstock

"Bez obzira na nutritivnu vrednost hrane, naš bi prioritet trebala biti konzumacija lokalno gajene i sezonske hrane koja će nam pomoći da se najbolje prilagodimo svojim klimatskim uslovima", naglašava Gronauer.

PAŽNJA! POPLAVLJENE ULICE SU IZVOR OPAKIH BOLESTI! Prljava VODA koju gazite može izazvati OPŠTI HAOS u organizmu! Evo šta će vam se desiti ako NE BUDETE PAZILI!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi