Bolest, virus, prehlada, temperatura
Shutterstock, ilustracija
Dečji kašalj

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Čačak – U ovom periodu godine, virusi mnoge obore sa nogu. Sa visokom temperaturom i napadima kašlja često se borimo i prirodnim lekovima koji ni u današnje vreme nisu zaboravljeni i čija se receptura prenosi sa kolena na koleno.

PROČITAJTE I:

 

Vinka Vlačić iz Ljubića od svoje majke i bake naučila je kako na prirodan način izlečiti razne bolesti, a deci i unučićima temperaturu je skidala po ovom receptu.

 

“Uzme se projino brašno i zakuva sa jabukovim sirćetom, stavi se na krpu, a onda se privije na tabane. Dok se ta obloga suši, temperatra se izvuče. Ne sećam se kad se u mojoj porodici popio lek iz apoteke za prehladu”, priča Vinka za RINU.

Sirće i rakija su neizostavni sastojci svih prirodnih lekova kod Srba. Lečenje upale pluća čašama poznato je još od davnina, ali to mogu da rade samo oni koji ovu metodu dobro poznaju.

Vinka Vlačić

RINA

Foto: RINA

“Uzme se malo rakije, zapali papir i sve to se stavi u čašu, kad hartija izgori i ugasi se onda se čaša stavlja na telo i bolno mesto”, rekla je Vinka.

Za upalu pluća, prirodni lek koji se često koristi u krajevima zapadne Srbije je jareća maramica.

PREPORUČUJEMO:

 

“Raširi se na grudni koš i stavi, ostoji neko vreme dok se osuši i bol je kao rukom odnešena”, kaže Đuro Tomić.

Vinka Vlačić

RINA

Foto: RINA

Nema te bolesti u Srbiji za koju med nije lek, mnogi kažu da jača imuntitet i sprečava kašalj.

Rak bez simptoma, a na njega utiče seks i vreme kada ste prvi put imali odnose!

AUTOR: Živim.gloria.hr/M.M. DATUM I VREME: 08.11.2019. 14:46 Godinama naučnike muči kontroverza kako seks utiče na rizik oboljevanja od karcinoma prostate. Meta analiza objavljena 2018. godine u časopisu The Journal of Sexual Medicine možda je dala odgovore na sve dileme. Foto: Shutterstock, ilustracija Muškarci, jeste pustili brkove u novembru?

 

“Najbolja je kombinacija kad se pomeša 30 grama korena biljke oman sa 1 kg meda, to se pije uveče i ujutru i služi za izbacivanje šlajma”, ispričao je svoj recept za zdravlje Stojan Ječmenić.

Razne trave, krompir na čelo ili mast na grudi sve su to narodni lekovi koji su bar jednom izlečili svakog od nas.

NAJČITANIJE VESTI:

 

BONUS VIDEO:

Doktorka Vesna Ognjenović otkriva istinu o botoksu, hijaluronu, biopolimeru