Stomak, bol, devojka
Shutterstock, ilustracija
Stomak, bol, devojka

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ruska biohemičarka i doktor prirodne medicine Marva Vagaršakovna Oganjan iza sebe ima 45 godina iskustva u medicini i laboratoriji. Nikada se nije ustručavala da svoje znanje i otkrića podeli sa celim svetom, kako bi ljudi kroz njene savete mogli da poprave zdravlje i kvalitet svog života.

Osnova njenih teorija počiva na istraživanju uzroka modernih bolesti, uključujući alergije, hipertenziju, rak, dijabetes i ostale bolesti koje zvanična medicina naziva ‘bolestima načina života’. Marva daje jednostavna pravila koja treba da sledite kako biste imali zdravo telo i bistar um.

1. Izbor hrane

Niko ne želi da se razboli. Želja da vas ništa ne boli je sasvim normalna želja, a bolest je pravi zločin prema organizmu.

– Prilagođavanjem ishrane ćete prilagoditi celi život – kaže Marva i objašnjava da se uz adekvatnu hranu ne menja samo telo, već i psiha.

2. Moderna medicina ne leči bolest, već njene simptome

Simptomi ne mogu da se izleče, mogu samo privremeno da se umire. Ali, onda se ponovo javljaju, u istoj ili sasvim novoj formi. Najgore od svega je to što tada bolest ima tendenciju da postane hronična ili da evoluira u neku drugu, još goru.

– Na primer, ako ste kao dete često patili od upala pluća, nije čudo ako vam se u 35. formira rak dojke. Takve transformacije bolesti iz jedne u drugu su prirodne – kaže Marva i dodaje da su te stvari mnogim lekarima i dalje neshvatljive.

Zapamtite, sve što vas je mučilo u detinjstvu, pojaviće se u odraslom dobu kad tad, u nekom obliku – upozorava doktorka.

3. Smrt dolazi iz creva

Da se opet vratimo na detinjstvo. Od čega deca još boluju, osim prehlada i upala grla? Tu su ovčije boginje, zauške, rubeole i tako dalje, koje se klasifikuju kao dečije bolesti, jer se većinom obole u detinjstvu, jer ih je u odraslom dobu teže podneti.

hrana, depresija, nezdravo

Pixbay

Foto: Pixbay

Zašto? Za početak, ne obole sva deca od ovih bolesti.

One pogađaju decu koja u sebi imaju više ‘materijala’ podložnom razvoju virusa koji izazivaju ove bolesti. Zbog čega onda deca češće boluju od njih nego odrasli? Odgovor je jednostavan – dečije telo je izloženo najrazličitijim vrstama prljavštine, koja se pre svega akumulira u crevima.

U prirodnoj medicini čak postoji izreka da smrt dolazi iz creva, i to je bukvalno tako. Kada bismo znali i poštovali pravila redovnog čišćenja creva, živeli bismo veoma dugo i zdravo. Zbog toga je od ključnog značaja i šta jedemo.

4. Pravilna i nepravilna ishrana

Hrana je pravi blagoslov, ali može da postane i pravo zlo.

– Zla hrana je ona koja se prodaje u kantinama, jede u vrtićima, školama, bolnicama, vojsci. To je pravi kriminal za zdravlje. Zbog nje se deca u vrtićima razboljevaju. U Švajcarskoj, na primer, deca u vrtićima jedu voće, salate i čaj sa medom. To je deci dovoljno da budu sita i zdrava, fizički i mentalno.

PROČITAJTE JOŠ: