"CVILELA SAM U AGONIJI OD BOLOVA, SVAKOM MOŽE DA SE DOGODI!" Zbog ovog voća koje je držala u rukama i otišla na plažu, nakon 2 dana probudila se u STRAVIČNIM OPEKOTINAMA!

Otišla sam na plažu sa drugaricama, a ponela sam nam i osveženje.

Amber Prepchuk, mejkaup umetnica
Amber Prepchuk, Foto: Printscreen Instagram

Mejkap umetnica Amber Prepčuk pretrpela je izuetno retko, ali i bolno stanje koje leti preti svakome. Zove se "margarita opekotine", a vrlo je lako da se i vi opečete ako ne pazite.

 

Amber je, naime, bila na izletu na jezeru sa drugaricama. Rešila je da pred odlazak na kupanje spremi osveženje u vidu koktela, a za to su bile neophodne limete. Kako nije imala cediljku, iscedila ih je rukama, oprala ruke i otišla na plivanje.

URIN OTKRIVA DA LI STE ZDRAVI Ukoliko primetite neke od ovih promena dok mokrite, obavezno se javite lekaru!

Foto: Profimedia

Devojke su celog dana plivale, pile koktele i sunčale se, a onda, dva dana kasnije, Amber se probudila u jezivim bolovima.

 

PROVERITE ODMAH! Ovaj deo tela otkriva koliko dugo ćete živeti! Stručnjaci upozoravaju!

Ruke su joj, kaže, bile prekrivene plikovima i opekotinama.

" Imala sam osećaj da mi se koža iznutra kuva. Svaki put kada bih mrdnula prst, koža bi mi pukla ", kaže Amber.

Lekari su joj dijagnostikovali fitofotodermatitis koji se javlja usled hemijske reakcije koju podstiču limeta, koža i UV zraci.

 

Narodski, fitofotodermatitis zove se "margarita opekotine". Za njih ne postoji posebna terapija, niti bilo šta garantuje brz oporavak. Umesto toga, treba preduzeti preventivne mere u vidu nošenja rukavica ako pred izlazak na sunce sečete i cedite limun, limetu, celer ili peršun.

 

Amber će inače još mesecima, a verovatno i godinama, morati da izbegava bilo kakvo izlaganje UV zracima jer bi stanje moglo da joj se pogorša.

 Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Beograđanke otkrile da li bi oprostile prevaru: Ovakve odgovore niko nije očekivao!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi