Amber Prepchuk, mejkaup umetnica
Printscreen Instagram
Amber Prepchuk, mejkaup umetnica

Printscreen Instagram

Amber Prepchuk, Foto: Printscreen Instagram

Mejkap umetnica Amber Prepčuk pretrpela je izuetno retko, ali i bolno stanje koje leti preti svakome. Zove se "margarita opekotine", a vrlo je lako da se i vi opečete ako ne pazite.

PROČITAJTE I:

 

Amber je, naime, bila na izletu na jezeru sa drugaricama. Rešila je da pred odlazak na kupanje spremi osveženje u vidu koktela, a za to su bile neophodne limete. Kako nije imala cediljku, iscedila ih je rukama, oprala ruke i otišla na plivanje.

Foto: Profimedia

Devojke su celog dana plivale, pile koktele i sunčale se, a onda, dva dana kasnije, Amber se probudila u jezivim bolovima.

 

Ruke su joj, kaže, bile prekrivene plikovima i opekotinama.

" Imala sam osećaj da mi se koža iznutra kuva. Svaki put kada bih mrdnula prst, koža bi mi pukla ", kaže Amber.

Lekari su joj dijagnostikovali fitofotodermatitis koji se javlja usled hemijske reakcije koju podstiču limeta, koža i UV zraci.

 

Narodski, fitofotodermatitis zove se "margarita opekotine". Za njih ne postoji posebna terapija, niti bilo šta garantuje brz oporavak. Umesto toga, treba preduzeti preventivne mere u vidu nošenja rukavica ako pred izlazak na sunce sečete i cedite limun, limetu, celer ili peršun.

PREPORUČUJEMO:

 

Amber će inače još mesecima, a verovatno i godinama, morati da izbegava bilo kakvo izlaganje UV zracima jer bi stanje moglo da joj se pogorša.

 Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Beograđanke otkrile da li bi oprostile prevaru: Ovakve odgovore niko nije očekivao!