NAUČNICI RAZOTKRILI MISTERIJU KORONE: Saznanje zašto neko umre, a neko nema simptome, menja sve!

Dijagnostika i lečenje biće izmenjeni zahvaljujući ovom otkriću!

korona vakcina
Foto: Tanjug/AP

Ljudi zaraženi korona virusom mogu imati simptome koji rangiraju od blagih ili nepostojećih, pa sve to veoma teške kliničke slike i smrtnog ishoda.

Dve nove studije utvrdile su jedan od razloga zbog čega neko ima veoma težak slučaj korone, a neko prođe praktično bez simptoma.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Rokfeler pokazalo je da određeni broj pacijenata ima mutaciju gena, koji učestvuju u reakciji tela na "napad" virusa.

DA LI PRATITE ISTRAŽIVANJA O VIRUSU KORONE?

Ukupan broj glasova: 193

  • Da!: 59% (113)
  • Ne!: 15% (29)
  • Ponekad!: 26% (51)

Mutacija gena tera organizam da pravi auto-antitela, koja umesto virusa, "napadaju" sam organizam i u njemu prave haos.

"Zapanjilo nas je istraživanje koje je pokazalo da organizam kod pacijenata sa mutacijom gena reaguje tako što napada sopstvene ćelije, ne virus. Ovo je otkriće koje će odmah imati veliki uticaj na dijagnostiku i lečenje," rekao je Žan-Loran Kazanova, vođa studije.

Vijetnam korona maske
Foto: AP/Tanjug

"Ukoliko je neko pozitivan na koronu, trebalo bi da dalje lečenje obuhvata i test na auto-antitela, i adekvatnu reakciju medicinskog osoblja ukoliko se utvrdi da ona postoje. Uklanjanje tih antitela iz krvi moglo bi značajno da olakša dalje lečenje i simptome bolesti," rekao je on.

U istraživanju je inicijalno učestvovalo 987 pacijenata ali ono se nastavlja i sada se analiziraju podaci lečenja više od 3.000 pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Više o sličnim vestima saznajte OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi