pivo žena
Profimedia
pivo žena

Profimedia

Foto: Profimedia

Iako nam je prva asocijacija na pivo leto i najukusniji način rashlađivanja, postoje i njegove druge pozitivne strane. Ovaj put "nazdravlje". Zvuči malo kontradiktorno, jer loše posledice koje pivo ostavlja po zdravlje jeste pivski stomak, nadutost i podočnjaci. Ali ima nade i za ovo najomiljenije piće.

Pivo pobeđuje u borbi protiv bora jer kvasac koji on sadrži, ima ulogu kreme koja odlično „pegla“ bore.

Pivo

Promo

Pivo, Foto: Promo

Pivski kvasac usporava proizvodnju sebuma i eliminiše bakterije koje uzrokuju stvaranje akni. Ovaj glavni sastojak piva poznat je i kao odlično sredstvo u održavanju pH ravnoteže kože na optimalnom nivou.

Utopite nokte u posudu napunjenu pivom i ostavite pola sata. Ono čini nokte čvršćim i zahvaljujući ovom napitku nokti vam se ne "listaju".

žena, lice, lepota, nega

shutterstock

Foto: shutterstock

Pantotenska i druge kiseline piva sprečavaju perutanje kože, čiste ten i čine kožu glatkom.

Čuveni poslednji savet za korišćenje piva, mimo osveženja tokom letnjeg dana, jeste njegovo nanošenje na vlasi kose. Pivo daje volumen, jer sadrži maltozu i saharozu. Takođe, ako želite da posvetlite kosu, pomešajte pivo i sok od limuna, zatim tečnost nanesite na vlasi kose i sunčajte se tako pola sata. Dobićete svetliju nijansu boje kose, kakvu ste želeli.