Tumor, rak, kancer, bolest
Shutterstock, ilustracija
Tumor, rak, kancer, bolest

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Iako je svim našim ćelijama potrebna glukoza koja se pretvara u energiju, rak se upravo njome hrani. Hrana za rak su prosti ugljeni hidrati koji se pretvaraju u šećer kao i rafinisani šećer.

Šećer često nazivaju gorivom za rak.

 

Ako vi ili neko od vaših bližnjih boluje od raka, onda je najbolja stvar da šećer izbacite iz ishrane.

Dokle god nastave da jedu prerađenu hranu koja je puna svih vrsta gluposti, verovatno će se dugo boriti sa ovom bolešću. Nemački fiziolozi, vodeći biohemičari i doktori medicine, ubeđeni su da se rak može pobediti.

To nikad nije jednostavno, ali mora da se promeni način ishrane i života.

Krofne, krofna, desert, slatko

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Zdrave ćelije koje nisu rak generišu energiju za telo kroz oksidativnu razgradnju piruvata, konačnog proizvoda glikolize, što dovodi do mitohondrijske oksidacije.

 

Stoga je Varburg došao do zaključka da se rak može smatrati mitohondrijskom disfunkcijom. Normalni proces disanja kiseonika u telu zamenjuje fermentacija šećera.

Ako eliminišete šećer, rak se neće razviti.

Problem je što mnogi proizvođači prikrivaju da se u njihovim namirnicama krije šećer. Na takve proizvode se mora obratiti posebna pažnja. Neke od njih su: "zdravi" jogurti, žitarice, hleb od celog zrna, pa čak i "nisko-kalorična" hrana koja može da sadrži velike količine šećera.

Najlakši način da se eliminiše nepoželjni rafinisani šećer je da prestanete da kupujete "gotovu hranu" ili prethodno upakovanu hranu i bar privremeno ne jedete u restoranima.

Čak i prelivi za salate mogu biti prepuni šećera. Da biste se izborili sa rakom, smanjite šećer a povećajte unos voća i povrća kao i kvalitetnog mesa.

Leukemija, rak krvi, bolest, žena

Shutterstock

Foto: Shutterstock