Zdravlje, namirnice
Shutterstock
Kokosovo ulje

shutterstock

Kokosovo ulje, Foto: shutterstock

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Moderna istraživanja već su potvrdila da blagotvorno utiče na zaštitu srca i krvnih žila, jača imunitet, ubrzava metabolizam i potiče mršavljenje te poboljšava probavu.

Za ljudski organizam, kokosovo ulje na prazan stomak predstavlja pravu blagodat, koja nam može koristiti u zdravstvene svrhe. Jedna do dve kašike ovog ulja ujutru pre jela učiniće da određene tegobe budu što dalje od nas.

Na osnovu različitih studija koje su do sada urađene, koristi kokosovog ulja su brojne. Može se navesti bar 10 odličnih zdravstvenih prednosti ulja kokosa kada se ono uzima ujutru na prazan želudac.

Kokos

Shutterstock

Kokos, Foto: Shutterstock

1. Smanjuje veličinu struka

2. Podstiče mršavljenje

Ako trenutno sprovodite program rigoroznije ishrane ili redovno idete u teretanu, pokušajte da konzumirate kokosovo ulje na prazan želudac. Razlog tome je što ulje kokosa može da podstakne efikasnije gubljenje kilograma.

3. Smanjuje potrošnju hrane

4. Pomaže optimalnosti sistema za varenje

5. Pomaže apsorpciji hranljivih materija

6. Sagoreva masti

PROČITAJTE JOŠ:

7. Bori se protiv upale

8. Podstiče metabolizam

Jedan od najboljih i najlakših načina ubrzavanja metabolizma je konzumiranje kokosovog ulja, koje je pravo gorivo za ljudski organizam.

9. Podiže energiju

Kokos

shutterstock

Kokos, Foto: shutterstock

 

10. Sprečava nastanak kamena u bubregu

Hemijski sadržaj u kokosovom ulju sposoban je da spreči javljanje kamenja u bubrezima koji štete ovim organima i jako su bolni.

Kako koristiti kokosovo ulje?

Da bi se dobile optimalne prednosti kokosovog ulja, ne treba preterivati sa konzumiranjem. Osim 1-2 kašike ujutru, do kraja dana moguće je uzeti još svega nekoliko kašika ovog ulja i to zavisno od sopstvene telesne težine:

* Za težinu između 60 i 80 kilograma dozvoljeno je 4,5 kašika dnevno

* Za težinu veću od 80 kilograma maksimalna potrošnja je 6 kašika na dan