Hrana, kuvarica, rucak, obrok, devojka
shutterstock
Hrana, kuvarica, rucak, obrok, devojka

shutterstock

Foto: shutterstock

Uglavnom se metabolizam najlakše ubrzava pomoću hrane koju jedete, pa ćemo se danas fokusirati na namirnice koje rade upravo to. Pogledajte koje su to namirnice koje ubrzavaju metabolizam i koje će vam pomoći da smršate.

KAKAV JE VAŠ METABOLIZAM?

 

1. Meso koje nema masnoće

Belo meso ili riba su sjajan način da unesete proteine i da ubrzate metabolizam. Proteini se daleko brže razlažu nego masti i ugljeni hidrati, pa zato metabolizam brže radi kada jedete ove proteine.

2. Mahunarke

Pasulj, boranija i slične mahunarke sadrže biljnu vrtsu proteina koji takođe ubrzavaju metabolizam i koji će vam pomoći da dođete do željene kilaže. Pored ovoga, mahunarke su jako zdrave i sadrže dosta minerala i vitamina.

Orah, med, limun

Shutterstock

Foto: Shutterstock

3. Orašasti plodovi

Iako u sebi sadrže masti, oni imaju veliku količinu proteina koji ubrzavaju metabolizam i koji čine čuda u izgradnji i hranjenju mišića.

5. Probiotska hrana

Jogurti, sirevi i slične namirnice koje sadrže probiotske kulture ubrzavaju metabolizam, tako što utiču na rad želudca i čitavog crevnog sistema, pa samim tim poboljšavaju rad creva i varenje.

6. Kofein

Kafa i namirnice koje ga sadrže drastično ubrzavaju metaboilizam i dovode do toga da se hrana dosta brže vari u vašem telu.

PROČITAJTE JOŠ: