Crkva
Alo!/ Dejan Briza
Crkva

Alo!/ Dejan Briza

Crkva, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Svedoci smo i sve većeg broja nadri lekara, koji će nam ponuditi alternativni način lečenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Neće vam trebati hiljade evra, egzotična putovanja i posete različitih guruima, kao ni recenzije u moderno opremljenim bolnicama.

Naime, izvor koji je želeo da ostane anoniman, podelio je s nama svoje iskustvo, do kojeg je došao na drugom kraju planete.

Reč je o čoveku koji je inžinjer, a živi i radi u Moskvi već deset godina. Kako su Rusi poznati kao izuzetno religiozan, pravoslavan narod, tako u Rusiji postoji veliki broj crkava i manastira koji odišu snažnom duhovnošću.

I naš izvor je odvojio vreme da poseti poznati ruski, Borovski manastir, i porazgovara sa sveštenikom koji je mnogima pomogao svojiim savetima i receptima za zdrav život.

Nemojte prebrzo da sudite -ovo nije priča o duhovnom prosvetljenju, već ima naučnu osnovu. Tako, naš izvor je razgovarao sa sveštenikom, koji mu je dao praktične savete kako da održi savršeno zdravlje, i potom sve to naučno proverio.

Reč je o nekoliko namirnica koje svako ima u kući, a za koje nismo ni svesni koliko su zapravo lekovite.

Soda bikarbona

printscreen

Soda bikarbona , Foto: printscreen

Lista i recepti izgledaju ovako:

1) Soda bikarbona

Jednom dnevno treba razmutiti jednu ravnu kašičicu sode bikarbone u čašu vode i popiti. Za početak nije loše krenuti s manjom dozom, s pola kašičice. Ovo bi najbolje bilo raditi uveče.

2) Hidrogen peroksid 3%

Tri do pet kapi ove materije treba razmutiti u jednu čašu vode i popiti. To je najbolje raditi ujutro.

Čaj zeleni čaj

Shutterstock

Čaj zeleni čaj, Foto: Shutterstock

3) Zeleni čaj

Jednu šoljicu ovog čaja, koji je proglašen za najzdraviji napitak na svetu, treba popiti svakog dana.

Beli luk, luk, povrće

Shutterstock, ilustracija

Beli luk, Foto: Shutterstock, ilustracija

4) Beli luk

Iako ga mnogi ne vole i izbegavaju zbog jakog mirisa, dobro je poznato da je on prirodni penicilin. Dovoljan je jedan čen, koji treba iseckati na sitne kockice i ostaviti par minuta da se prosuši.

Kako bi se izbegao neprijatan miris, ovako pripremljen luk se može umešati u čašu jogurta ili kiselog mleka. Rusi ga piju sa vodom.

Čaša, voda

Profimedia

Čaša, voda, Foto: Profimedia

5) Voda

O vodi ne mora mnogo da se priča, jasno je svima koliko je zdrava. Međutim, naglasak se ovde stavlja na sledeći parametar – pH vrednost.

Idealna pH vrednost vode koju konzumirate treba da bude 7,42, ali moze da ići do 8. Naime, baš takva pH vrednost je bazna, što je važno, kako se u organizmu ne bi stvarala kisela sredina, koja pogoduje razvoju raka.

Budući da je čovek od nauke, izvor je sve ovo prihvatio s određenom dozom skepse, i odlučio je malo da se pozabavi naučnim gledištima.

I, što je najvažnije ovde, koji je razvio svoj sistem lečenja vodom i sodom. Budući da je bio zadužen za zdravlje astronauta prilikom njihovog odlaska u Svemir, morao je da se pobrine za to da njihovo zdravlje bude u savršenom redu.

Istražujući rad doktora Neumivakina, izvor je ostao zapanjen kada je došao do saznanja da proslavljeni ruski lekar govori o istim onim receptima do kojih je došao u razgovoru sa duhovnikom. I ne samo da govori o njima, nego je naučno dokazao da su delotvorni.

On navodi mnoge primere i naučne studije kojima pokazuje koliko su ove supstance zaista čudotvorne. Doktor detaljno objašnjava hemijske karakteristike ovih materija, kako one deluju na organizam i kako ga leče.