glog
shutterstock
glog

shutterstock

Foto: shutterstock

Tri prirodna napitaka provereno pomažu da regulišete krvni pritisak

Čaj od gloga

Glog je vrlo korisna bobica za jačanje imunog sistema. Ali ima još jedno svojstvo, što mnogi tumače neželjenim efektom, a to je utiči na snižavanje krvnog pritiska.

Glog sadrži masna i esencijalna ulja, tanine, flavonoide, prirodne šećere. Zahvaljujući tako moćnom sastavu, čaj od gloga ima odličan efekat ujutru, umiruje napetost, a smatra se da je glavno svojstvo gloga njegov pozitivan efekat na kardiovaskularni sistem. Čisti krv, povećava elastičnost krvnih sudova, a samim tim smanjuje pritisak.

Glog se može kombinovati sa čajem od šipka. Tada će čaj imati još više vitamina C i biće još efikasniji za jačanje imunog sistema.

glog

shutterstock

Foto: shutterstock

Kako pripremiti čaj od gloga?

Sastojci:

1 kašika sušenog šipka

1 kašika sušenog gloga

2 šolje ključale vode

Priprema: Bobice gloga i šipak prelijte ključalom vodom i ostavite da prenoći. Čaj ujutro možete da zasladite medom.

Sok od cvekle

Cvekla sadrži puno kalijuma, koji je izuzetno koristan za rad srca i krvnih sudova. Takođe, sadrži i folnu kiselinu i nitrate koji su takođe korisni za telo. Ovaj napitak snižava i krvni pritisak, a može i da smiri nervni sistem, proširi krvne sudove i ukloni višak tečnosti i soli iz tela.

Sok od krastavaca

Krastavci imaju odličan efekat čišćenja, sadrže veliku količinu vode, vitamina i drugih hranljivih materija, koji se takođe dobro apsorbuju. Sok od krastavca čisti telo, pomaže u smanjenju krvnog pritiska i koristan je za sprečavanje bolesti srca.