Rizik od RAKA DOJKE je veći ukoliko jedete OVU NAMIRNICU!
Istraživači su otkrili da prečesto uživanje u jelima sa junetinom, svinjetinom i jagnjetinom izlaže žene većem riziku od raka dojke, piše Lepa & Srećna.
PROČITAJTE I:
One žene koje jedu crveno meso ugrožene su znatno više - rizik od razvoja karcinoma dojke veći je za 23 odsto! Novim istraživanjem obuhvaćeno je 42 hiljade žena, a postavljena je dijagnoza karcinoma dojke kod 1536 ispitanica. Sve obuhvaćene su već imale karcinom dojke u porodičnoj istoriji.
Najmanji rizik otkriven je kod žena koje su najmanje jele crveno meso, a 15 odsto je bio manji rizik kod onih koje su jele piletinu.
Navike u ishrani utvrđene su pomoću upitnika, a stil života je potvrdio i da žene koje češće jedu meso takođe konzumiraju ukupno više kalorija, veća je incidenca da puše i da piju alkohol.
PREPORUČUJEMO:
Studiju je obavio američki Nacionalni institut za zdravlje i ekologiju, a dr Dejl Sendler kaže da slika nije u potpunosti jasna jer nije sigurno kako bi se faktori rizika odrazili kod žena bez slučajeva karcinoma u porodičnoj istoriji.
BONUS VIDEO:
Recept za američku pitu s višnjama
Komentari (1)
Sreća
09.08.2019 17:34
Čista glupost, oduvek sam se hranila zdravo, beli luk, spanać, voće... Pa sam dobila kancer dojke 2016, srećom na vreme ga otkrila samopregledom, sledi operacija, hemo, zračenje, nolvadex tab., i lupron svaki mesec... To je bolest današnjice i jedem sve šta mi se jede i slatko i slano sve...